Hogyan készüljünk fel egy reiki tanfolyamra?

Mit kell tennünk és mit nem?

Hogyan készüljünk fel egy reiki tanfolyamra?

Az első kérdésre a válasz: nem kell különösképpen felkészülni, ugyanis azt mondják, hogy azzal többet árthatunk. Minden amit tehetünk az első tanfolyam előtt, az az,hogy kipihenten érkezünk és félelmek nélkül. Erre van egy egyszerű mondat, melyet a látók szoktak mondani: Úgy cselekszel, ha nem cselekszel. Tehát nincs szükség sem böjtölésre, sem speciális diétákra, de még meditációs gyakorlatokra sem.

A reiki elsajátításához nem szükséges semmilyen spirituális előképzettség, sőt, néhány látó kimondottan azt javasolja, hogy "üresen" érkezzünk, ami azt jelenti, hogy ne legyenek előre definiált koncepciók, hiszen ha magas elvárásokkal érkezünk, akkor nem leszünk kellőképpen befogadóak.

De akkor mégis mire készüljünk fejben?

Mielőtt bárki is bejelentkezne egy reiki tanfolyamra, gondolja át, hogy kihez szeretne menni tanulni. Ez egy olyan személy legyen, akiben teljes mértékben megbízik, és szívesen tud azonosulni a gondolatmenetével. Fontos, hogy ne hirtelen felindulásból íratkozzunk be egy tanfolyamra, hiszen ez nem egy pár napos kurzus, hanem egy életreszóló tanulás.