Hogyan készítsünk pom-pom sünit?

A pihe-puha kiskedvenc nem olyan szúrós, mint valójában

Hogyan készítsünk pom-pom sünit?

Sok gyermeknek sajnos nincs lehetősége háziállatot tartani, hiszen rengetegen élnek olyan lakásban, ahol ez ne kivitelezhető: például egy panelban nem mindig látnak szívesen nagytestű kutyát. De a szülők kreativitásukkal könnyen segíthetnek a házikedvenc kérdésben, hiszen nagyon könnyen el lehet otthon is készíteni. Ebben a cikkben egy puha süni elkészítésében segítünk!

Csupán pár alapanyagra lesz szükségünk, ami ráadásul még jó áron be is szerezhető: fonalakra, kartonpapírra és ollóra.

Fonalakból nem szükséges a hagyományos sünibarnát használni, alkothatunk szivárványszínű kiskedvenceket is. Egy kartonpapírból vágjunk ki egy nagyobb süniformát, lehetőleg látványosan hegyes orral. A lábakat most kivételesen elhagyhatjuk. Majd vágjuk ki ugyanennek a süniformának a tükörképét, de itt már figyeljünk arra, hogy egyforma legyen a kettő. Harmadik lépésként egy körülbelül 200 ft-os érmenagyságú lyukat vágjunk ki a közepén, majd ezen keresztül vezessük körbe a fonallal a süni testét.

Ha elegendő anyagot sikerült feltekerni, akkor a két karton szélén vágjuk el a fonalat, de ne vegyük le a kartont. Egy aprócska ragasztóval rögzítsük az orránál és a hátsó résznél. A legvégén rajzoljuk meg a szemét és a száját, ezzel készen is vagyunk.