Hogyan hozhatjuk külföldön magunkat kellemetlen helyzetbe?

Te tisztában vagy ezekkel?

Hogyan hozhatjuk külföldön magunkat kellemetlen helyzetbe?

Bármerre is járunk a nagyvilágban, érdemes előtte mindenféleképpen tájékozódni az aktuális törvényekről és szokásokról, mert komoly bajba is kerülhetünk a szabélyszegések végett.

Példának okáért először is rögtön itt van Japán, ahol tilos a borravaló adása a pincéreknek vagy bármely más szolgáltatóknak. Néhány esetben még a számlán is rajta van, hogy az adott munkavállaló bérébe bele van építve a jatt, ezért nincs rá szükség külön.

Ha Franciaországban véletlen egy idegen fiú vagy lány randira hív bennünket, még véletlen se kezdjünk el az anyagi helyzetünkről beszélgetni, mert a franciák ezt utálják. A számla felezését is felejtsük el, mert nem jó pontot szerzünk vele.

Görögországban ha véletlenül ismerősbe botlunk, vagy csak ismerkedni szeretnénk, az integetést felejtsük el. Inkább sértésnek veszik a tenyerünk mutogatását, mint bóknak. Számukra ez inkább elutasító gesztus.

Ha Indiában járunk, felejtsük el az andalogva sétálgatást, mert elég vastagon büntetik azokat az embereket, akik az ellenkező neműekkel bármilyen formában érintkeznek.

A selfie fanoknak nem ajánlott az Arab Emírségbe utazni, hiszen tilos az engedély nélküli fényképezés. Az ilyen cselekvéseket akár hat hónap börtönnel is jutalmazhatják.