Hogyan hozhatjátok ki olcsóbban az esküvőtöket?

Sokan álmodoznak hetedhét országra szóló lakodalomról kislánykoruk óta és a párok nagy része szeretné megadni a módját az esküvőjüknek. Ti is pazar ceremóniát és hatalmas lagzit szeretnétek?

Hogyan hozhatjátok ki olcsóbban az esküvőtöket?

Életetek nagy napjára készültök és természetes hogy a legjobbat szeretnétek kihozni belőle. Miután eljegyeztétek egymást, legtöbbször máris megkezdődik az esküvőszervezés, ami általában azt jelenti, hogy az esküvő napjáig egy percig sem unatkoztok. Ilyenkor átgondoljátok az esküvőt a legapróbb részletig és aprólékosan megterveztek mindent. Bármennyire szeretnétek óriási bulit csapni, gyakran megesik, hogy bizony jól át kell gondolnotok, hogyan lehet viszonylag olcsón kihozni az esküvőt. Persze, vannak párok, akiknek besegítenek a szülők és olyanok is, akiknek nem okoz gondot az esküvői költségvetés. Sok esetben azonban úgy dönthettek, hogy más dolgokra költitek azt a pénzt, amit egy nagyszabású lakodalomra adnátok ki. Lehet, hogy azt az összeget inkább a közös lakás- vagy házvásárlásba adnátok szívesebben és az is előfordulhat, hogy már jön a baba és neki szeretnétek mindent megadni. Dönthettek úgy is, hogy egy feledhetetlen nászútra kiadni azt a pénzt hasznosabb, mintha az esküvőre költenétek. Bármi legyen az oka, a ti döntésetek, a ti napotok és nektek kell átgondolnotok, min tudtok spórolni. Adunk néhány tippet, hol lehet lefaragni a költségekből.  
Biztosan nyáron akarjátok tartani az esküvőtöket? Az esküvői piacon a nyár a csúcsszezon, tehát ha ebben az évszakban szeretnétek összeházasodni, időben le kell foglalni a kiválasztott szolgáltatókat, helyszíneket ahhoz, hogy mindenből megkapjátok azt, amit szeretnétek. Csúcsszezonon kívül sokkal nagyobb a választék mindenből és kedvezményekben is részesülhettek.
Ne a legdrágább helyszínt válasszátok! Nagyon széles a skála az esküvői helyszínek árai között, érdemes alaposan körbenézni, mielőtt kiválasztjátok a megfelelő helyszínt.
Csak azokat hívjátok meg, akik fontosak számotokra! A ti napotok, rólatok szól. Nem arról, hogy mindenki ott legyen, akit a családotok elvár. Nektek kell eldöntenetek, kik legyenek a vendégek, ne hagyjátok befolyásolni magatokat. Rengeteg pénzt is spórolhattok, ha kevesebb vendéget hívtok meg és biztosak lehettek benne, hogy jól fogjátok érezni magatokat, ha nem kell ezen a napon is olyan emberekkel bájcsevegnetek, akiket a hátatok közepére sem kívánnátok, vagy nem vagytok velük igazán szeretetteljes viszonyban, csak illemből hívnátok meg.
Az étel- és italkínálatot alaposan gondoljátok át! Az esküvő egyik legnagyobb költsége a catering. Ne ragaszkodjatok a drága menükhöz, igazán ízletes ételekkel és finom italokkal tudtok szolgálni a vendégeknek anélkül is, hogy a legdrágább menüket vonultatnátok fel előttük.
Rengeteget lehet faragni a költségekből az esküvői ruha kiválasztásánál is, itt is nagyon széles a paletta és az olcsóbb kategóriákban is gyönyörű menyasszonyi ruhákat lehet találni.
A fotós, videós szolgáltatás igénybevételén is lehet spórolni, ha az egyik hozzáértő családtag vagy barát vállalja ezt a feladatot.
Az esküvői autóbérlésen is lehet csökkenteni a költségeket, ha akad egy olyan autó a családi, baráti körben, ami megfelelő díszítéssel kellően impozáns erre a célra.
Ha sorra veszitek az esküvő elemeit, hamar rá fogtok jönni, mennyi helyen lehet csökkenteni a kiadásokat úgy, hogy méltóképpen ünnepeljétek meg életetek egyik legfontosabb napját.
Ha esküvőszervezőre bízzátok a szervezést, beszéljetek meg vele alaposan minden részletet. Ő is sok ötletet fog adni ahhoz, hogyan hozzátok ki a legtökéletesebben az esküvőt és a lagzit is.