Hogyan flörtöljünk online?

Avagy a virtuális "szemezgetés" fortélyai

Hogyan flörtöljünk online?

Az egyetlen lényeges különbség a virtuális és a személyes randi között a testi kontaktus, a gesztusok, mimika, hanglejtés hiánya, de számos trükk és pozitívum is az online flört mellett szól.

1. Maradjunk eredetiek!

A szokványos köszönés és „mi a helyzet?” típusú mondatok helyett, tegyünk fel konkrétabb, vagy érdekesebb kérdéseket. Pl. milyen napja volt, vagy volt-e ma olyan érdekes hír, ami megmozgatta a gondolatait. Így látni fogja a másik, hogy nem csak egy vagy a tucatból.

2. Legyünk egy kicsit huncutok!

A flörtben az a jó, hogy nem kell teljesen komolyan venni. Lehet benne egy kis élcelődés, egy kis ugratás, ami még a jó ízlés határain belül marad. Az intimebb témák felé csak olyannal érdemes elindulni, akivel már chatelsz egy ideje, különben ha egyből erre tereled a témát, akkor nem fog komolyan venni a másik.

3. Válaszoljunk időben!

Persze nem kell folyton azt lesnünk, hogy mikor írt, és minden egyes alkalommal egyből válaszolni. Ha eszünkbe jut valami frappáns, akkor nyugodtan írjuk meg neki, de az online ismerkedésben épp az a jó, hogy a másik se feltétlenül várja el az azonnali reakciót, nekünk pedig lesz időnk kitalálni a legjobb választ.

4. Csak fokozatosan mutassuk be magunkat!

Nem kell elérhetetlennek tűnnünk, de ne is borítsunk rá egyből minden bennünk lévő érzést. Apránként haladva meséljünk magunkról, így elérhetjük, hogy az érdeklődése folyamatosan fenn maradjon. Persze lódítani sem kell, és a megjátszást is felejtsük el, mert így nem fog őszinte és teljes képet kapni rólunk.

5. Ne húzzuk túl sokáig!

Előfordul, hogy a flörtölésbe belefeledkezünk valakivel, és már közben hetek is elteltek. Izgalmas lehet a fantáziánkkal kiegészíteni a beszélgetést, de ha úgy érzékeljük, hogy nem haladunk a személyes találkozó felé, és mi is hiába vetjük fel a témát, akkor jobb lezárni a dolgot, mert nem valószínű, hogy vezet bárhova is. Legfeljebb betudhatjuk gyakorlásnak, és egy kis önbizalom fejlesztésnek.