Hogyan éreztessük a másikkal, hogy szeretjük, anélkül, hogy kimondanánk ?

Sokaknak nehéz kimondani a bűvös "szeretlek" szót. De mégis hogyan tudják ők éreztetni a másikkal?

Hogyan éreztessük a másikkal, hogy szeretjük, anélkül, hogy kimondanánk ?

Egy kapcsolatban nagyon fontos, hogy kifejezzük a párunknak az iránta érzett érzelmeinket, ez növeli az egymás iránti elköteleződést és a szerelmet. Csak van egy kis probléma: ez nem megy mindenkinek. Sokan úgy érzik, az érzelmek kifejezésének minden pillanata olyasmi, amit nem mernek felvállalni, mert félnek a visszautasítástól. Ha szerelmet vallunk sebezhetők leszünk, és ha nem a megfelelő fogadtatással találkozunk az arra ösztönözhet minket, hogy a jövőben elkerüljük ezeket a helyzeteket.

Ráadásul azok, akiknek alacsony az önértékelésük, még nagyobb szorongást jelenthet kimutatni az érzéseiket. A legbiztonságosabbnak az tűnik, ha nem teszünk semmit. Hiszen ha nem fejezzük ki az érzéseinket, nem ütközhetünk elutasításba sem. Így arra is csökkennek az esélyeink, hogy igazán boldog párkapcsolatot tudhassunk magunknak, mivel túlságosan félünk attól, hogy a partnerünk nem megfelelően reagál arra, ha kifejezzük az érzéseinket, ezért biztonságosabbnak érezzük, ha hallgatunk. 

De mit tehet az, aki fél kimondani azt, hogy szeretlek? Ennek kifejezésére vannak nagyon leleményes és őszinte lehetőségek. Elég, ha időnként kapunk egy csokor virágot, esetleg egy elismerő kedves szót, hogy milyen csinosak ügyesek vagyunk, Példának okáért az is jó ötlet, ha finom vacsorával várjuk haza szerelmünket. Egy kettesben eltöltött gyertyafényes vacsora csodákra képes. Figyeljünk arra, hogy mire vágyna, mit szeretne. Olyan ajándékokkal lepjük meg, ami valóban örömet szerez neki. Példának okáért vigyük el esetleg a kedvenc darabjára a színházba. 

Ha érdeklődéssel figyeljük a másikat, nem nagy boszorkányság rájönni arra, hogy mivel tudjuk kifejezni a érzelmeinket a szó kimondása nélkül. Sőt, sokszor ezek a dolgok sokkal hatásosabbak, mert az őszinte odafigyelésen alapulnak. De akár bevalljuk, akár nem, ha párunk kimondja a bűvös szót őszintén, akkor vagyunk a legboldogabbak.