Hogyan érdemes menyasszonyi ruhát választanod?

Szinte minden lány legnagyobb álma, hogy egy csodálatos hófehér ruhakölteményben állhasson az oltár elé élete szerelmével. Ilyenkor mindenki királynőnek érezheti magát.

Hogyan érdemes menyasszonyi ruhát választanod?

Neked mi jut eszedbe elsőre, ha kimondják azt, hogy esküvő? A lányok 90 százaléka a csodálatos menyasszonyi ruhára gondol, a maradék 10 százalék pedig a jegygyűrűkre. Mostanában már a szalagavatókon is káprázatos ruhákban táncolnak a lányok, s persze nem meglepő, hogy ezek után még jobban vágynak a nagy napra.
Bármilyen csodás is ez a nap, néhány tényező mégis határt szabhat az álmaidnak.
Első a menyasszonyi ruha ára. Nincs mindenkinek lehetősége rá, hogy például az én nagy kedvencem, Kate Middleton ruhatervezőjével varrattassa meg a ruháját. Határozzátok meg együtt a pároddal, hogy mennyit vagytok hajlandóak az esküvői költségvetésből erre szánni. El kell döntened, hogy megvenni szeretnéd vagy csak bérelni? Ha inkább a vásárlás ló felé húz a szíved, azt se felejtsd el, hogy nemcsak a ruhát kell kifizetned, hanem még jó néhány kiegészítő is tartozik a tökéletes öltözékedhez, amelyekkel szintén számolnod kell. Ilyen például a cipő, a fátyol, s a kiegészítő ékszerek.
Próbálj fel több stílusú ruhát is. Sok lánynak van egy körvonalazódott, olykor abszolút határozott elképzelése „A RUHÁRÓL”, de az esetek nagy többségében - a próbák alkalmával -itt-ott némi változtatásra biztosan sor kerül, ha éppen nem egy  teljesen másik stílusú fazonba fogsz beleszeretni, ami ezerszer szebben mutat rajtad.
Bár az esküvőjére készülve szinte minden menyasszony szeretne még az alakján tökéletesíteni, néhány kilótól megszabadulni, de azért ne ess túlzásba, lehetőleg ne válassz olyan ruhát, amely már rögtön 3 mérettel kisebb, a jelenlegi méretednél.
Fontos! Olyan embert vigyél magaddal a próbára, akinek biztosan adsz a véleményére, ugyanis lehet, hogy szemből jól mutat rajtad egy ruha, azonban hátul mégis eláll, vagy éppen olyan részt emeli ki az alkatodon, amelyet Te nem szeretnél hangsúlyozni a nagy napon. Egy jó barát ezt hamarabb észreveszi, mint Te magad, főleg ha elsőre beleszerettél a ruhába.