Hogyan előzhetjük meg a veszekedést?

Összeszedtünk három kulcsmondatot, mielőtt kitörne a botrány!

Hogyan előzhetjük meg  a veszekedést?

Mi tagadás, az érzelmi életünk mostanság nem a legstabilabb, erre a bezártság nagyban rátesz. Ha az önkéntes karantén még nem lenne elég, akkor ott a pénzügyi helyzetek miatti szorongás, a gyermekekkel való 0-24-es foglalkozás, valamint a megváltozott családi szerepek. Az biztos, hogy most nem egyszerű összetartani egy családot, és egy házasságot.

Nehéz megőrizni a békét, hiszen most minden stresszes és bizonytalan. Vannak viszont kulcsmondatok, melyekkel jó pár vita megelőzhető.

1. "Szeretném tudni, hogy mi az, ami pontosan téged zavar! "

Van, hogy ok nékül vagyunk feszültek, és tulajdonképpen fel sem tűnik, hogy hogyan viselkedünk, egészen addig, amig valaki fel nem hívja fel rá a figyelmünket. Máskor általában pontosan tudjuk, hogy mi az alapprobléma, ám csak akkor derül ki igazán, hogyha átbeszéltük. Ahhoz, hogy a nagy csetepatét elkerüljük, kérdezzük meg a párunkat, hogy mi az, ami zavarja.

2. " Tudom, hogy minden tőled telhetőt megteszel!"

A tehetetlenség az egyik legrosszabb érzés, és nagyon frusztrált lehet miatta az ember, és ez jellemzően azon csattan, aki éppen ott van a közelben. Persze jogtalannak érezhetjük, hogy rajtunk csattan az a bizonyos ostor, de azért mielőtt kirobbanna a háború, érdemes ezt a mondatot bevetni.

3. "Tudom, hogy ez téged is megvisel!"

Mindenki küzd most a maga módján, még akkor is, ha más-más a probléma. Párkapcsolatban most különösen fontos, hogy elővegyük az empatikus énünket, hiszen a szerelmünknek éreznie kell, hogy mellette állunk és támogatjuk. Persze köztudott, hogy a férfiakba belenevelték, hogy ők nem lehetnek gyengék, emiatt méginkább felerősödik bennük a megfelelni akarás, így pláne ingerültebbek a szokottnál.