Hogyan éljünk együtt egy rendetlen pasival?

Íme 3 tipp, melyekkel át tudjátok hidalni ezt a nehézséget! Érdemes akár együtt is elolvasnotok!

Hogyan éljünk együtt egy rendetlen pasival?

Egy normális és átlagos kapcsolatban természetesnek kell, hogy legyen az egymáshoz csiszolódás, de a kompromisszumok kötése is. Mindegy, hogy mennyire ellentétes a két személyiség, előbb vagy utóbb össze kell, hogy fussanak a szálak, különben sosem lesz igazi a párkapcsolat. Köztudott, hogy minden családban vannak egyaránt tisztaságmániások és rendetlenek is, de ezeket is ugyanúgy meg lehet beszélni, mint minden mást. Úgy kell felfogni, hogy a közös otthon rendbentartása igenis közös érdek és feladat. Most felsorakoztatunk 3 tippet, hogy hogyan vedd rá a párod, ha azt szeretnéd, hogy ő is kivegye a házimunkából a részét!

1.  Vegyük tudomásul, hogy nem direkt csinálja!

Mindenki más-más személyiséggel van megáldva, ezáltal könnyen előfordul, hogy míg téged majd megesz az ideg, amiért nem teszi el a dolgait a helyére, és a lakás különböző pontjain hagyja őket, addig ez őt egy cseppet sem zavarja. Ezt el kell fogadnunk, hiszen nem vagyunk az anyja, hogy emiatt veszekedjünk vele. Az első lépést tehát nekünk kell megtennünk, méghozzá úgy, hogy a lehető legnagyobb türelemmel állunk ehhez a dologhoz!

2. Beszéljétek meg együtt, hogy mi az, ami téged zavar!

Persze ettől nem változik majd szexi takarítófiúvá, de ha elmondod neki őszintén, hogy mi az, ami igazán zavar, mondjuk a koszos zoknik a padlón, a széthagyott kávéspoharak, akkor az már fél siker, hiszen a megfelelő kommunikáció mindennek az alapja. Ha nem generálsz belőle veszekedést, akkor még az is lehet, hogy jó úton jártok.

3. Együtt kössetek kompromisszumot!

A veszekedés, kiabálás, vitatkozás sosem fog jót szülni, ezért ezeket inkább hanyagold. Persze teljesen érthető, hogy tizedjére nem lehet annyira szépen elmondani, hogy ugyan rakja már el azokat a nyüves szerszámokat, ha már nem használja, de azért próbáljuk meg. Itt halkan megjegyezném, hogy ha ezt magától megteszi, mindenféle gúny nélkül köszönjük meg!

Lehet, hogy ezek apró dolgoknak tűnnek, de egy idő után jól fog esni neki, hogy értékeli azt, hogy észreveszed ezeket a dolgokat!