Hitek és tévhitek az alkalmi kalandokkal kapcsolatosan

Ti mit gondoltok az alkalmi szexről? Meg tudjátok különböztetni az egyéjszakás kalandtól?

Hitek és tévhitek az alkalmi kalandokkal kapcsolatosan

Mostanában az alkalmi szex eléggé gyakori jelenség, hiszen sokunknak valljuk be, nincs időnk rendes párkapcsolatot kialakítani, vagy pedig nem is akarunk egyelőre elköteleződni. Viszont azt nem szabad elfelejteni, hogy az alkalmi szex között és az egyéjszakás kalandok között hatalmas különbségek vannak. Ezeket igyekeztük most nektek összeszedni!

1. Nem csak kimondottan egyéjszakás szexkapcsolatok léteznek, hiszen rengeteg olyan szexpartnerek van, akik rendszeresen összejárnak, de normális párkapcsolatot nem akarnak. Sőt, olyanok is akadnak, akik véletlenszerűen, vagy csak bizonyos alkalmanként bújnak össze.

2. Az alkalmi együttlétekről sokan úgy gondolják, hogy teljesen érzelemmentes, hiszen ha lennének érzéseik a másik felé, akkor az lenne a reális, ha kapcsolatról beszélnénk. Pedig ez egyáltalán nem így van, ugyanis az ilyen összebújások alkalmával többnyire ugyanúgy ölelkeznek és csókolóznak, mintha egy pár lennének, majd utána mindenki megy a maga útjára.

3. Tény és való, hogy a férfiak jobban szeretik a "kötöttség" ezen formáját. Ők sokkal hamarabb bólintanak rá egy ilyen ajánlatra, mint a nők. A gyengébbik nem ugyanis úgy gondolja, hogy ez a felállás a férfiak gyors kielégüléséért van, így tartanak tőle, hogy az ő igényeik háttérbe lennének szorítva, és egyébként is rettenetesen félnek a nem kívánt terhességtől, valamint a nemi betegségektől.

4. Az előző állításunkat alátámasztja az is, hogy a hölgyek bizonyítottan kevesebbszer élnek át orgazmust az egyéjszakás kalandok során, viszont ha alkalmi partnerrel van dolguk, és minél többször találkoznak, akkor nagyobb az esélye az elélvezésnek, mint egy átlag szerelmi kapcsolatban.

5. Sokan úgy gondolják, hogy ez a fajta kielégülési mód tönkretesz lelkileg és lerombolja a saját önképünket. Ezzel szemben az az igazság, hogy mindenkire máshogyan hat, pszichésen mindenki másképpen kezeli le. Azok, akik a szexre csak örömforrásként tekintenek, ők jó hangulattal és pozitív gondolatokkal állnak hozzá, mint azok, akik úgy vélekednek, hogy igazi gyönyört okozó együttlét csak szerelemben lehetséges.