Híres magyar ételek

Magyar ételek, melyek méltán aratnak világhírű sikert!

Híres magyar ételek

Az első helyen érthető módon a gulyás áll. Itthon is a legnépszerűbb az egyszerűsége, és egytál-étel jellege miatt.

A dobogó második fokán a disznótorokon jól megszokott hurka-kolbász. Tepsiben sütve, krumpliágyra fektetve, és mellette savanyúkáposztával fejedelmi ebéd vagy akár vacsora lehet.

Körözött, mely kint hummusként ismert. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű.

A lángos, mely szinte egyenlő egy tányérnyi nagyságú, tejföllel megkent és sajttal megszórt szeretettel. Az édesszájúaknak már lekvárt is kennek rá.

A lángost követi rögtön a hasonló elkészítési módú palacsinta, és ugyanúgy lehet édesen és sósan is enni. Édesen legtöbbször csokikrémmel vagy lekvárral fogyasztják, sósan pedig elég ha csak a hortobágyi palacsintát emlegetjük.

Utolsónak a pörkölt maradt: mindenféle húsból elkészíthető, sőt már tojásból is főzték az elődeink. A köret ennél az ételnél kevés szerepet kap, hiszen bármilyen étel passzol hozzá, akár a nokedli, akár az egyszerű főtt krumpli.