Házilag készített jelmezek

Milyen jelmezeket tudunk otthon is elkészíteni?

Házilag készített jelmezek

A karácsonyi készülődés és sütés-főzés után rögtön villámcsapásként ér minden kisgyermekes szülőt a farsang, amikor csemetéje eléáll a konkrét hiperszuper elképzelésével, vagy pedig a "fogalmam sincs, hogy mi szeretnék lenni farsangkor" mondatával.

Utóbbi esetben érdemes segítségül hívni az internetet, hiszen rengeteg remek ötletet tudunk fellelni, amit házilag is el tudunk könnyen készíteni kis kézügyességgel.

Kisfiúk és kislányoknak egyaránt gyors megoldás a múmia ötlet, amikor anyaggal vagy wc papírral körbetekerjük a gyermeket, méghozzá olymódon, hogy csak a szemük látszódjon ki.

Szintén mindkét nemű gyermek lehet festőművész is, ehhez csak egy feláldozható pólóra, egy franciasapkára, ecsetre és temperára van szükség. Innentől csak a képzeletünkre van szükség, és garantáltan imádottunk is szívesen fog segíteni.

És végül egy tipikusan kislányos jelmez: a medúza. Ehhez nincs másra szükségünk, csak egí fehér esernyőre, egy fehér harisnyára hozzáillő szoknyával és blúzzal. Az esernyőre erősítsünk pár lelógó csápot, mely akár papírból, szaténből és csipkéből is állhat. Minél hosszabbak és különlegesebbek a csápok, annál jobb.

Kreativitásra fel! :)