Házi módszerek a pattanások ellen

Érdemes kipróbálni őket!

Házi módszerek a pattanások ellen

A pattanások sajnos nemcsak tiniként keserítik meg az emberek életét. Felnőttkorban is bármikor felbukkanhatnak az arcon, és ráadásul a legtöbbször ezt a lehető legrosszabb időpontban, például egy randevú vagy egy más fontos esemény előtt teszik. Sok tényező állhat a zavaró, piros pöttyök megjelenése mögött: egy rossz kozmetikum, az arctisztítás hiánya és a stressz mellett az egészségtelen táplálkozás és a hormonproblémák is okozhatják.

De, ha csak néha-néha bukkan fel egy-egy pukli a bőrödön, akkor van néhány házi kence, ami segít gyorsan megszabadulni tőlük. A konyhádban rengeteg olyan csodaszert találsz, amely megoldást jelent a különböző problémákra, mint például a száraz bőr vagy a kezdeti ráncok. Persze, a pattanások ellen is sok hatásos hozzávaló rejtőzik az otthonodban. Az apróra őrölt méz és zabpehely keveréke megszünteti a gyulladást és csökkenti a pirosságot. Keverj össze egy-egy kanállal belőlük, kend az arcodra, hagyd rajta minél tovább, majd alaposan mosd le.A megtisztított, szárazra törölt bőrt, ecseteljük hígított teafaolajjal. Egy tiszta sminkkendőre cseppentsünk 1-3 csepp hígított teafaolajat, és naponta többször töröljük át vele a gyulladásos bőrt, míg jelentős javulás nem tapasztalható.

Körömvirág és tölgyfakéreg egyenlő arányú keverékéből készítsünk erős teát. Ebbe mártsunk tiszta vattadarabkát, és naponta többször törölgessük át a gyulladt bőrfelületeket. A természetes gyógyhatású készítmények közül hatékonyak a körömvirággal készültek. Vattadarabkára cseppentsünk 1 csepp propolisz tinktúrát tisztán vagy 4 cseppet vízzel hígítva, és ezzel naponta egyszer töröljük át a gyulladt bőrfelületet.

Használjunk aloe vera gélt: az egyik legnagyszerűbb természetes gyógymód, hűsít és enyhíti a gyulladást. Mellőzzük, ritkábban használjunk sminktermékeket, és néhány hét után látványos javulás tapasztalható. Az egészséges, tartósítószermentes táplálkozás, mint minden esetben, a pattanások megelőzésében is nagy segítséget jelenthet