Hajós esküvő

A menyasszonyok egy része semmiképpen nem vállalná be, hogy csodaszép menyasszonyi ruhájában víz közelébe menjen, míg másoknak minden vágya, hogy a nagy napot a Dunán vagy a Balatonon, hovatovább tengeri hajón tartsa.

Hajós esküvő

Ha arra vágysz, hogy a vendégekkel megmártózzatok a hullámokban, a hajós esküvő tökéletes választás. Sok olyan pár van, akik gyakran hajókáznak együtt, akár vitorlás hajójuk van, akár csónakjuk, vagy csak imádják a vízi járműveket. Ebben az esetben kézenfekvő a hajós esküvő. Az ilyen eseményen a horgonyminta, a hajókötél és a kék-fehér-piros színvilág dominálhat.  
Hajós esküvő esetén alapvetően négy változat közül tudtok választani:
1.    Hajós esküvői téma, hajó nélkül
2.    Esküvő egy mozgó hajón
3.    Esküvő egy álló hajón
4.    Polgári esküvő egy vitorláson
A hajós esküvői téma elképzelhető hajó nélkül is az esküvőn, de nem az igazi. A Balatonon és a Dunán is rengeteg hajós helyszín közül választhattok, legyen szó álló vagy mozgó hajóról. A Balatonon egy vitorlás hajó mesébe illő helyszínül szolgálhat egy polgári ceremóniának. Ha mozgó hajó mellett döntötök, vegyétek figyelembe, hogy lesznek olyan vendégek, akik korábban/később érkeznek és távoznak a többi vendégnél, tehát kora délutántól hajnalig nem hajózhattok folyamatosan, kivéve, ha megoldjátok a motorcsónakos partra szállítást… Egy hajós esküvő számtalan lehetőséget ad arra, hogy a dekorációkban, kiegészítőkben tükröződjön a téma. A menyasszony az öltözetébe a témától függetlenül is nagy valószínűséggel csempész majd bele „valami kéket”.  Egy hajós esküvő esetében ez egy kék szalag, vagy egy egyedi ékszer is lehet. A vőlegény esetében a kék öltöny remek választás. A koszorúslányok tengerészkék, égszínkék, vagy bármilyen kék színű ruhája csodásan harmonizál a hajós témával. A hajós esküvő része lehet egy megható kötélceremónia is, ami nem csak a hajózáshoz passzol, de divatos is mostanában. Az asztaldíszítés és a helyszín dekorálása számtalan lehetőséget ad arra, hogy hangsúlyozzátok a hajós témát. A háttér eleve gyönyörű a vízi panorámának köszönhetően. A hajókormány, a horgony, a hajóharang és a vitorla megjelenhet a meghívón, a menükártyán, az ültetőkártyán és a köszönőajándékon is. A virágdekoráció színkombinációja szintén pazar megoldásokat kínál a hajós témára. A virágokkal díszített boldogságkapu bámulatos látvány lehet a hajóorrban. A fotózás helyszíneként szolgáló vizes háttér önmagáért beszél. Extrémebb helyszínként néhány fotót a gépházban is készíthettek, de a ruhátokra vigyázzatok! Az esküvői torta és a sütemények formája, színe és mintája is passzoljon a hajós témához! A bevállalós menyasszonyoknak a kék köröm igazán feltűnő lehet, sőt a menyecske ruha és a cipő is magán hordozhatja a hajós téma jegyeit. Ha eldöntöttétek, hogy hajós esküvőt szerveztek, biztosak lehettek benne, hogy egy egyedi és örök élménnyel szolgálhattok vendégeitek és saját magatok számára.