Gyümölcsök az esküvőn

A nagy nyári melegben tartjátok esküvőtöket és szeretnétek valami igazán különleges látvánnyal fokozni az összképet? Szeretitek a különleges megoldásokat, amikor a természetből merítitek az ihletet?

Gyümölcsök az esküvőn

A meleg nyári napokon ne ragaszkodjatok ahhoz, hogy csak tortával és süteményekkel kínáljátok a vendégeket. A gyümölcsök az esküvői dekorációt egyedivé és emlékezetessé teszik a násznép számára, arról nem is beszélve, mennyire örülni fognak a nagy melegben a hűsítő és egészséges finomságoknak. A gyümölcsökkel és zöldségekkel egyre gyakrabban találkozhatunk az esküvőkön. Egyre több ember táplálkozik egészségesen, vagy éppen diétázik és napjainkban mindenfajta vendéglátás esetén gondolnunk kell a különleges diétát követőkre. Természetesen a cukorbeteg vendégek a gyümölcsökből is óvatosan fognak fogyasztani, de a gyümölcsök összeállításánál kikérhetjük dietetikus tanácsát is, így azok is falatozhatnak majd a mennyei finomságokból, akiknek a megfelelő szénhidrátbevitelre egy esküvőn is figyelniük kell. A speciális diétát követők kimondottan örülni fognak, ha érzik, hogy rájuk is gondoltatok. Számtalan módon kínálhatjátok gyümölcsökkel a vendégeket. A különböző színű, formájú és méretű gyümölcsök királyi helyet foglalhatnak el az esküvői dekorációban, mintha az édenkert egy darabkáját csentük volna el. A kreatív elrendezések művészeti hatást gyakorolnak a szemlélőkre.  
Az esküvőkön fantasztikusan mutat a gyümölcs és zöldségbár. Egy asztalon, ízlésesen elrendezve találhatjuk meg a finom és pazar színkavalkádban úszó terméseket, kiegészítve ínyenc mártásokkal és akár csokiszökőkúttal is. A hatalmas siker garantált! A gyümölcsöket használhatjátok ültetőkártyaként is. Általában kerekebb formájúakat választanak erre a célra, mint például az almák és barackok. Az ilyen puha héjú gyümölcsök szárára ráerősítik a nevekkel ellátott vékony papírcsíkokat és csinos S formába göngyölítik a végét, így mindenki könnyen megtalálhatja a helyét. A keményebb héjú termésekre filctollal is rá lehet írni a vendégek nevét. A gyümölcs kiválasztásánál vegyétek figyelembe az esküvőnk színpalettáját is.
Egy esztétikus asztalközépdísz is állhat gyümölcsökből. Virágokkal párosítva igazán különleges elegyet alkotnak.   Csodás látvány, ha a virágcsokrot átlátszó, vízzel telt vázába tesszük, majd azt karikára szeletelt gyümölcsökkel díszítjük.   

A gyümölcskosárkákban tárolt gyümölcsök is játékosságot kölcsönözhetnek az asztali dekorációnak. Kompótos tálba is tehetünk déli gyümölcsöket, citromokat, narancsokat, amiknek világító, sárga színe vidámságot hoz a vendégek körébe. A tál oldalára szép szalaggal rögzítve, egy ízléses papíron feltüntethetjük az esküvői menüt is.
Köszönőajándékként egy apró gyümölcsökkel teli kis gyümölcstasakkal is meglephetitek a násznépet. Tehettek bele cseresznyét, meggyet, epret, szőlőszemeket, vagy akár ribizlit. Kis kosárkába is tehetjük őket, sőt adhatunk mellé egy-egy pogácsát is.
A menyasszonyi csokorba tett gyümölcsök, vagy akár zöldségek igazán különleges látványt nyújtanak. Ha igazán merész és újító vagy, választhatsz olyan csokrot is, amely kizárólag zöldségekből vagy gyümölcsökből áll. Dekorációs elemként szemet gyönyörködtető lehet a jégbe fagyott gyümölcs is, és az italokba - legyen az alkoholos vagy üdítő – is tehetünk egy-egy karikát, ami a vizuális- és az ízélményt is fokozza.
Szeretnéd még inkább fokozni a különleges látványt? A faragott gyümölcsfigurák egyediséget kölcsönöznek az esküvői fogadásnak és vonzza a tekinteteket egy dinnyéből kifaragott pár képe és a többféle termésből felépített apró gyümölcsszobrok. Gyümölcsgyertyákkal igazán esküvőhöz illő, romantikus hangulatot teremthetünk a félbevágott citrusokból, almákból kiálló, égő gyertyákkal. Bármelyik megoldást választjátok, biztosak lehettek benne, hogy a színes-ízes gyümölcstenger után mind a tíz ujjukat megnyalják a vendégek!