Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 6. rész

Minden esküvő szervezésekor számtalan kérdéssel találjuk szembe magunkat. Sorozatunkban ezekre a kérdésekre adunk választ.

Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 6. rész

12. Az esküvői költségvetésünkbe nem fér bele minden rokonunk. Muszáj meghívnunk mindenkit, akkor is, ha régóta nem tartjuk a kapcsolatot?
Erre a kérdésre egyértelmű a válasz: nem!
Életetek egyik legszebb napján olyan emberekkel vegyétek körül magatokat, akik közeli hozzátartozóitok, barátaitok. Azokat a rokonokat, ismerősöket, akikkel évek óta nem találkoztatok, sőt, nem is beszéltetek, nem követitek egymás életét, semmi értelme meghívni, főleg akkor, ha nincs rá anyagi keret sem. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat, felhőtlenül szórakozzatok a vendégekkel és ne kelljen bájcsevegnetek olyanokkal, akikre egyáltalán nem vagytok kíváncsiak.
13. Zavar, hogy a szülők túlságosan beleszólnak az esküvőszervezésbe. Mit csináljak?
A nagy nap szervezésekor adódnak olyan feladatok, amikben az örömszülők segítséget nyújthatnak a szervezésben: ruhaválasztásban, vendéglista összeállításában, a dekorációban, vagy bármiben, amihez kedvük és érzékük van. Sok mindenben tapasztaltabbak, ezért gyakran jól jön a segítségük, vagy akár a véleményük egy-egy kényesebb kérdésben. Időnként azonban hajlamosak túlságosan beleszólni a szervezésbe, persze csak azért, mert mindenből a legjobbat akarják nektek. Ilyenkor kell nektek a sarkatokra állnotok. Ez a Ti esküvőtök, olyannak kell lennie mindennek, amilyennek Ti szeretnétek, és a szülőknek ebben olyan mértékben kell a segítségetekre lenniük, ami számotokra nem zavaró. Ha úgy érzitek, túlságosan beleszólnak a részletekbe, nyugodt hangvétellel közölhetitek is velük, hogy ez a nap rólatok szól. Előfordulhat, hogy elsőre megsértődnek, de idővel megnyugszanak és be fogják látni, hogy az egész szervezést nektek kell megélnetek, hiszen ez fontos része az esküvőre való felkészülésnek. Természetesen bármiben nyugodtan kérjétek ki a tanácsukat, hiszen a tapasztalataik segítségetekre lesznek.