Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 5. rész

Az esküvő szervezésekor számtalan kérdés merül fel, amelyek gyakran fejtörést okoznak a házasulandóknak. Sorozatunkban ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni.

Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 5. rész

9. A menyasszonyi ruhát béreljem, varrassam, vagy vegyem meg?
Mindhárom mellett szólnak érvek, nézzük meg ezeket és döntsd el, melyiket választod.
Bérelni: A legtöbb esetben olcsóbban kijön, ha bérled a ruhát, mintha varratnád vagy megvennéd. Az esküvő után pedig nem foglal helyet feleslegesen évekig a szekrényben, főleg úgy, hogy nincs szíved megválni tőle.
Varratni: Drágább, mint bérelni, és legtöbbször többe kerül, mintha vennél egy kész ruhát. Ha igazán különleges, egyedi ruhát szeretnél, amilyet sehol nem találtál készen, érdemes varratnod. Az esküvő utáni tárolás kérdése ebben az esetben is fennáll.  
Megvenni: Általában drágább, mint bérelni, de többnyire olcsóbb, mint varratni. Esküvő után tárolnod kell valahol. Sokan azért szeretnék megtartani menyasszonyi ruhájukat, hogy eltegyék emlékbe, de gondold át: felvenni nem fogod többször és a fényképeken is gyönyörködhetsz benne.

10. Ha már vannak gyerekeim, illik fehér ruhában házasodnom?
Itt is ugyanaz a helyzet, amiről korábbi cikkünkben már írtunk a második esküvőről. A legfontosabb, hogy Te jól érezd magad. Ha fehér uszályos ruhában szeretnéd kimondani a boldogító igent, akkor házasodj olyanban. Ha feszélyezve érzed magad benne, akkor választhatsz egy szép fehér kosztümöt is. Ne foglalkozz mások véleményével és a képmutató megjegyzésekkel. Akik igazán szeretnek, azok veled örülnek és nem ítélkeznek fölötted, akik pedig nem, azoknak semmi keresnivalójuk az esküvőtökön.

11. Vegyek fel fátylat, vagy már idejétmúlt?
A fátyol fontos része az esküvői divatnak, soha nem fog kimenni a divatból, csak a fazonok fognak változnak. Klasszikus, elegáns kisugárzást kölcsönöz a viselőjének, ezért ha ezt szeretnéd érezni, viselj bátran fátylat! A fátylakat és az uszályokat könnyen a hajba lehet illeszteni, így a szertartáson gyönyörű látványt nyújtasz. A vacsorán könnyen leveheted és kényelmesen tudsz táncolni. Gondolj bele, valószínűleg ez az egyetlen alkalom az életedben, amikor fátylat viselhetsz.