Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 3. rész

Esküvőtöket szervezitek és szeretnétek, ha minden tökéletes lenne? Az esküvő szervezésekor számtalan kérdés adódik, amelyeket át kell gondolnotok.

Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 3. rész

Cikkünkben folytatjuk ezeknek a kérdéseknek a bemutatását.

5. Milyen fehérneműben menjek a menyasszonyi ruha próbára?
Akkor jársz a legjobban, ha már megvan az a fehérnemű, amit az esküvőn is viselni fogsz. Ha nincs meg, akkor se ess kétségbe! Már a legelső ruhapróba előtt is biztosan vannak elképzeléseid, milyen stílusú ruhákat szeretnél próbálni. A legfontosabb, hogy legyél nyitott! Talán elsőre el sem tudod képzelni, pánt nélküli ruhában mondd ki a boldogító igent, aztán mégis hallgatsz a ruhaszalonos tanácsára, és felpróbálsz egyet, amibe beleszeretsz.
Az összképet azonban teljesen elronthatja a kilógó melltartópánt, ami ráadásul kényelmetlen is. Akkor jársz a legjobban, ha pánt nélküli, fehér melltartót választasz a menyasszonyi ruha próbára.
6. Milyen ruhát viseljek a második esküvőmön?
A legfontosabb, hogy egyáltalán ne érdekeljen, ki mit mond. Ez a te esküvőd, rólad és a vőlegényedről és a ti boldogságotokról szól. Úgy érzed, vannak, akik megszólnának, ha elvált nő létedre hófehér, klasszikus menyasszonyi ruhában esküdnél örök hűséged választottadnak? Miért fontos számodra a véleményük? A hófehér menyasszonyi ruha hagyományosan a tisztaság és a szüzesség jelképe, ezért van az, hogy sokak számára ez összeegyeztethetetlen egy második esküvővel. Jusson eszedbe, hogy ma már igencsak kevesen mennek férjhez a szüzességük elvesztése előtt, így igazán képmutatás lenne, ha a hófehéret a szüzességgel azonosítanánk és kizárnánk annak a lehetőségét, hogy a második esküvőnkön fehéret viseljünk. Lehet, hogy az első esküvődön nem fehérben voltál és régi vágyad volt fehér menyasszonyi ruhában esküdni. Az is lehet, hogy el sem tudod képzelni, hogy nem fehérben állsz az oltár vagy az anyakönyvvezető előtt, második esküvő ide vagy oda. Hagyd az előítéleteket figyelmen kívül és abban a ruhában menj férjhez, amiről álmodsz. Lehet, hogy csak második nekifutásra találtad meg az igazit, add meg ennek az esküvőnek is a módját, hiszen most talán még boldogabb, de mindenképp bölcsebb vagy, mint először, tehát nagyon is jól tudod, mit csinálsz. Legyél így a ruhával is!