Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 2. rész

Esküvőtöket szervezitek és tele vagytok kérdésekkel? Cikkünkben folytatjuk azoknak a kérdéseknek a bemutatását, amelyek gyakran felmerülnek az esküvő szervezésekor.

Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 2. rész

3. Fogadjunk fel dekorost, vagy inkább magunk díszítsük a lakodalom helyszínét?
Ennél a pontnál is több dolgot kell figyelembe vennetek. Először is, gondoljátok át, hogy van-e kedvetek és érzéketek a díszítéshez. Mindenkinek más ízlése van és sokan szívesen kidekorálják a termet és kedvükre van a színek és anyagok harmonikus összeállítása. Gondoljátok át, hogy az esküvő előtti napon, vagy aznap lesz-e időtök, kedvetek, energiátok arra, hogy magatok díszítsétek a termet. Be tudtok-e szerezni könnyen mindent, ami ahhoz kell, hogy fantasztikus látvány fogadja a vendégeket és kellemes környezetben tölthessétek a vacsorát és a lakodalmat. Természetesen függ a helyszín tulajdonosával is, hogyan tudjátok megbeszélni vele, hogy mikor és milyen módon díszíthettek. A helyszín biztonsági előírásait mindenképpen be kell tartanotok a díszítés során. Ha a barátaitok, családtagjaitok segítenek a dekorálásban, akár meg is alapozhatjátok velük a buli hangulatát. A segítők adhatnak tanácsokat a díszítéshez, de ez a ti napotok, nektek kell meghatározni a látványelemeket.
Ha szeretnétek dekorost fogadni, mert úgy érzitek, így lesz tökéletes minden, akkor bátran bízzatok meg egy tapasztalt szakértőt. A dekoratőr ismeri a legújabb trendeket, segít nektek kiválasztani a díszítés színvilágát és megtervezni a helyszínhez illő dekorációt. A dekoros leveszi a vállatokról a díszítés terhét, tehát nektek csak készülődnötök kell, mire a helyszínre értek, minden a helyén lesz és a meseszép díszítés le fogja nyűgözni a vendégeket.

4. Hogy ültessük az elvált szüleinket az esküvői vacsorán, ha nincsenek jóban?
A hagyományos ültetés szerint a főasztalnál a vőlegény jobb oldalán ül a menyasszony, bal oldalán pedig az örömanya, örömapa, tanú párja, majd a tanú. A menyasszony jobb oldalán ül az örömapa, örömanya, tanú párja, majd a tanú. Az ültetésnél a nemek váltakozása az etiketthez köthető. Abban az esetben, ha a szülők jó viszonyban váltak el egymástól, ez az ültetési rend tökéletesen megoldható. Mi a helyzet akkor, ha a szülők nincsenek jó viszonyban? Ilyenkor jó megoldás lehet, hogy a testvéreteket ültetitek a szüleitek közé.
Megtehetitek azt is, hogy másik asztalhoz ültetitek őket, távolabb egymástól, veletek pedig csak a tanúk ülnek a főasztalnál. Akár azt a megoldást is választhatjátok, hogy a főasztalnál csak Ti ketten ültök, a tanúkat és a szülőket pedig egy hozzátok közel eső másik asztalhoz ültetitek. Így a szüleitek se fogják feszélyezve érezni magukat, különösen akkor, ha már új párjaik is vannak. Meg is beszélhetitek előre a szüleitekkel, hogy erre a napra tegyék félre a büszkeségüket és engedjék, hogy ez a nap a ti boldogságotokról szóljon.