Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 1. rész

Az esküvő szervezésével kapcsolatban számtalan kérdés vetődhet fel bennetek. Cikksorozatunkkal ezekben igyekszünk útmutatót adni nektek.

Gyakori kérdések az esküvő szervezésekor 1. rész

1. Az esküvő előtt mennyi idővel kezdjük el a szervezést?
Ha te és párod is sokat dolgoztok és nincs túl sok szabadidőtök, akkor akár a kitűzött dátum előtt több mint egy évvel elkezdhetitek szervezni a nagy napot. Minden szolgáltatást át kell gondolnotok és az összes szolgáltatót ki kell választanotok. Ezzel együtt a legapróbb lépésekig meg kell terveznetek az esküvőtöket. Az általános tapasztalat szerint átlagosan egy év alatt lehet megszervezni egy esküvőt. Természetesen a különböző élethelyzetek miatt sokan nem tartoznak az átlagba, ezért ne is ehhez viszonyítsatok, hanem a legelején alaposan gondoljátok át, hogy szerintetek mennyi időre van szükségetek ahhoz, hogy tökéletesen megszervezzetek mindent. Ha meghatároztátok, hogy mennyi idő áll a rendelkezésetekre, célszerű, ha készítetek egy ütemezést, amiben minden lépés szerepel.  


2. Fogadjunk fel esküvőszervezőt vagy mi szervezzünk meg mindent?
Miután kedvesed megkérte a kezedet és te igent mondtál, rögtön elkezdtél ábrándozni az esküvőszervezésről? Látod magad előtt, ahogy ruhapróbákra jársz, próbavacsorákon veszel részt vőlegényeddel, esküvői meghívó szövegeket kutatsz naphosszat az interneten és igyekeztek mindent összeállítani úgy, hogy életetek legszebb napján minden mesébe illő legyen? Átgondoltad, hogy mindezek az előkészületek mennyi időt és energiát igényelnek részetekről? Van mindezekre kapacitásotok munkátok és egyéb teendőitek mellett? Ha úgy érzitek, hogy a válasz „nem”, akkor szükségetek lesz egy tapasztalt esküvőszervező segítségére, aki mindezt átvállalja és mindenben a segítségetekre lesz az esküvő megszervezésének folyamatában. Az esküvőszervező annyi terhet vesz le a vállatokról, amennyire megkéritek, tehát bármelyik lépést megszervezhetitek az ő közreműködése nélkül, ugyanakkor ezekben is kikérhetitek a tanácsát. Persze, ha megtehetitek, legjobb, ha mindent rábíztok, ő pedig veletek folyamatosan konzultálva tökéletesen megszervezi életetek nagy napját. Amennyiben mégsem szeretnétek esküvőszervező szolgáltatását igénybe venni, az interneten számtalan útmutatót találtok az esküvőszervezéshez, amiknek a segítségével ti magatok is megszervezhettek mindent, ha úgy érzitek, hogy tudjátok vállalni az ezzel járó komoly és összetett szervezési feladatokat.