Gáz, ha valaki inkább a szingliség mellett dönt?

Miért ciki még mindig, ha valaki egyedül is boldog kötöttségek nélkül? Szerintünk egyáltalán nem így van..

Gáz, ha valaki inkább a szingliség mellett dönt?

Az ember eredendően persze társas lény, mégis nagyon sok a szingli férfi és nő is. Bárki dönthet úgy, hogy inkább egyedül él, ennek viszont több oka is lehet.  Elmúlt már az az idő, hogyha egy lány fiatalon nem ment férjhez, akkor vénlánynak titulálják, míg a fiatal férfiakat agglegénynek. Kitolódtak a korhatárok, sokan előbb karriert, lakást akarnak, úgy gondolják még bőven ráérnek a családalapítással, és inkább élni szeretnének, mielőtt teljesen elkötelezik magukat.

És azokról is beszélni kell, akiket esetleg elrettentett az, melyet kisgyermekként átéltek, ezért úgy döntenek, hogy tudatosan egyedül maradnak. Van, akit a sok kudarcba fulladt kapcsolata terelt erre a döntésre. Az biztos, hogy jobb  inkább egyedül, mint egy társkapcsolatban magányosnak lenni.

A szingli létnek annak ellenére, hogy sokan nem nézik jó szemmel, számos előnye van. Amikor szingli vagy, sokkal inkább van arra lehetőséged, hogy megismerd önmagad. Ilyenkor olyan dolgokra is rájöhetsz, amelyeken a saját érdekedben változtatni szeretnél, akár a személyiségeddel kapcsolatban is. Több időd jut arra, hogy törődj másokkal, vagy akár a környezetvédelemmel, vagy bármi mással, ami fontos számodra.

Ha párkapcsolatban élsz, akkor tekintettel kell lenned a párod karrierjére is. Egyedül sokkal nagyobb a mozgástered, több lehetőséget találhatsz. Jobban alszol éjszaka, több időd jut a sportolásra is. Több időd jut a barátaidra, a családtagok meglátogatására. Mivel fejleszted magad, sokkal jobbak lesznek a későbbi partnerkapcsolataid. Tudsz pénzt is megtakarítani, mert a randik elég sokba is kerülhetnek. 

Magabiztosabb leszel, mert a szerelem kihozhatja a sebezhetőségedet is. Ha huzamosabb ideig maradsz szingli, jobban megismered majd magad és azt, mit is szeretnél pontosan a másiktól, így a későbbiekben könnyebben kilépsz majd egy egészségtelen viszonyból.  Kompromisszumok nélkül hozhatsz döntéseket, nyugodtan lehetsz önző. Amennyiben a belső megérzéseidre hallgatsz, ilyenkor is megtalálod majd a helyes utat!