Esküvő a nyári melegben

A nagy nyári melegben tartjátok az esküvőtöket? Mit tegyetek annak érdekében, hogy az esküvőtökön csak élvezzétek a nyári napsütést és ne a kellemetlen forróságról szóljon a nagy nap?

Esküvő a nyári melegben

Ne ragaszkodjatok feltétlenül a szabadtéri esküvőhöz. A nagy nyári melegben sem kötelező a szabadtéri esküvő. Ha a helyszín adottságai nem megfelelőek, nincs például elég árnyék, akkor ne erőltessük a szabad teret. Lehetséges, hogy vendégeink többre becsülik a légkondicionált helyiségeket, mint a szabadtéri, ámde forró terepet. Ha mégis a külső helyszín mellett teszitek le a voksot, vegyétek figyelembe a következő tanácsokat:
A szél kárt tehet a dekorációban és zavarhatja a zenét is. A különféle rovarok, különös tekintettel a szúnyogok ellen helyezzetek el riasztókat!
Tartsátok frissen az ennivalókat! Senki sem fogyaszt szívesen olyan fogásokból, amik egész nap a napon állnak, ezért egyszerre mindig csak kisebb adagot rakassunk ki, lehetőleg árnyékos helyre és biztosítsuk a folyamatos utánpótlást. A torták igénylik a legnagyobb figyelmet, mivel ezek kerülnek legkésőbb az asztalokra. Itt is gondoskodni kell a megfelelő hűtésről és a kellő nagyságú hűtőről, hogy a menyasszonyi torta is elférjen a felszolgálás pillanatáig.
A menü összeállításánál gondoskodjunk frissítő gyümölcsről vagy hideg salátáról. A vendégek hálásak lesznek és a tánc is könnyebben megy majd nekik.
Szolgáljunk fel üdítő italokat, koktélokat! Tartsuk szem előtt, hogy a nyári nagy melegben több ital fog fogyni, ezért fontos, hogy ne ürüljenek ki a poharak.  A tömény italokat inkább kerüljük, a koktélokban használjunk kevesebb alkoholt, cserébe ne spóroljunk a jéggel, a citrommal és a mentával. A koktélokat alkoholmentes változatban is kínáljuk!
Gondoskodjunk megfelelő árnyékról! Állítsunk fel néhány pavilont, sátort és köszönőajándékként osztogathatunk színes ernyőket, legyezőket is vendégeinknek. Inkább a hangulatban gondoskodjunk a forróságról… Figyeljetek az idősebb korosztályra is, hiszen ők rosszabbul bírják a meleget, mint a fiatalok. Gondoskodjatok róla, hogy mindig tele legyen a poharuk hűsítő itallal és legyen kéznél vizes ruha. Ne ültessétek az idősebb korosztályt a légkondicionáló alá, mivel ott könnyen tüdőgyulladást kaphatnak.
A menyasszony sminkjének elkészítésénél is fel kell készülni a meleg káros hatására. Készíttessünk tartósabb sminket, nehogy a végén elolvadjon az ifjú feleség sminkje. Lehetőség szerint kérjünk márkásabb kozmetikumokat, ezek általában tartósabbak is.
A vőlegény számára gondoskodjunk váltásingekről, ugyanis elkerülhetetlenül megizzad, mire megtáncoltatja a násznépet.
A nyári hőségben könnyebben hervadnak a virágok, ezért gondoskodnunk kell az asztali díszek és a csokrok frissen tartásáról is.
Ha minden tanácsot megfogadtok, biztosak lehettek benne, hogy életetek nagy napján élvezhetitek a szikrázó napsütést egy igazán forró nyári napon is.