Erotikus vágyálmok és ami mögöttük van - különbség a férfiak és a nők között 2. rész

Kíváncsi vagy, mi a különbség a férfiak és a nők erotikus vágyálmai között? Cikkünkben folytatjuk a különbözőségek bemutatását.

Erotikus vágyálmok és ami mögöttük van  - különbség a férfiak és a nők között 2. rész

A férfiak nagyobb valószínűséggel élnek meg orgazmust az erotikus álmok alatt: Alfred Kinsey, Ph.D., a híres szexualitáskutató 1953-as tanulmánya szerint a megkérdezett nők körülbelül 40% -a számolt be arról, hogy orgazmusa van erotikus álmában. A férfiak körében ez a szám körülbelül 83%. Fontos azonban megjegyezni, hogy a férfi ejakuláció sokkal könnyebbé teszi ezt a becslést a férfiaknak, szemben a nőkkel, ezért kicsit fenntartással kezeljük ezeket az adatokat.

Beszéljünk a vágyakról: A férfiak édes hármasról álmodnak. A nők - George Clooney-ról... Ez azért nem ilyen egyszerű. Egy 2007. évi, a montréali egyetemi doktor, Antonio Zadra által készített tanulmányban, amelyben mind férfiak, mind nők több mint 3500 álmának jelentését elemezték, kiderült, hogy a férfiak álmában kétszer olyan valószínű, hogy több partner jelenik meg. Eközben a nőknél kétszer olyan valószínű, hogy hírességek szerepelnek erotikus álmaikban.
A tanulmány azt is megállapította, hogy amikor szexuális csalódásról vagy kudarcról van szó, álmaikban inkább a nők azok, akiket valaki kikapcsol. Ugyanakkor a férfiaknál valószínűbb, hogy álmukban olyan forgatókönyv merül fel, amikor a szexuális tevékenységet szüneteltetik a másik személy erre vonatkozó döntése miatt.
A terhes nőknek nagyobb valószínűséggel vannak orgazmust kiváltó álmai.
Rendben, ez az utolsó egyértelműen kizárja a férfiakat, de ha egy nő terhes, természetes, ha a nedves álmok gyakorisága drasztikusan növekszik. Az ösztrogénszint emelkedése és az erogén zónákhoz való fokozott véráramlás miatt az élettani szexuális szükségletei általában fokozódnak, ami magasabb nemi vágyhoz vezethet.
Az álom mindennapi életünk titokzatos része. A filozófusok, pszichológusok és neurológusok évezredek óta állítanak elő olyan elméleteket, amelyek megmagyarázzák az álom különböző aspektusait, ám ezt a funkciót még mindig nem értjük meg teljesen.
Tehát ha erotikus álmod van, amely örömöt nyújt és lehetővé teszi a szexuális fantáziáid felfedezését, ne csodálkozz. Ez nem határoz meg téged és nem tesz rossz emberré.
Egyszerűen csak élvezd!