Erotikus vágyálmok és ami mögöttük van - különbség a férfiak és a nők között 1. rész

Mi a különbség a férfiak és a nők erotikus vágyálmai között? Mi az, amit mondanak ezekről az álmokról és mi az igazság?

Erotikus vágyálmok és ami mögöttük van  - különbség a férfiak és a nők között 1. rész

Az egyik dolog, ami még mindig meglepi az alvásszakértőket, az emberek száma, akik aggódnak az általuk tapasztalt erotikus álmok miatt. Ez főként a szigorúan konzervatív nevelésnek köszönhető. Az emberek eltérően reagálnak az erotikus álmokra. Néhányan azon gondolkodnak, hogy mi a mögöttük rejlő jelentés. Vannak azonban olyanok, akik nagyon bűnösnek érzik magukat. Mások szeretik ezt az élményt.
Fontos, hogy ha erotikus álmod van, semmilyen bűntudatod ne legyen. Az erotikus álmok biztonságosak a szexualitásunk és a fantáziáink felfedezéséhez. Ez azt jelzi, hogy élünk, lélegzünk, szexuális lények vagyunk. Igen, az álmok érzelmeinkhez, tapasztalatainkhoz és mentális egészségünkhöz kapcsolódnak, ezért a szorongás vagy a depresszió visszatérő rémálmokat okozhat. Ugyanígy egy boldog nap eltöltése szeretteiddel később varázslatos álomhoz vezethet. Pszichénknek álmokra van szüksége, hogy feldolgozzuk egész napi érzelmi tapasztalatainkat. (Mellesleg, ha túl sok a nap folyamán fel nem oldott poggyászunk, akkor gondolj csak arra, mi történik, amikor éjjel 2-kor felébredsz, mert az elméd dolgozik…)
A szexuális álmok ismétlődése azonban nem azt jelenti, hogy minden álom mögött magyarázatot kell keresnünk. Ha erotikus álmod van egy baristáról a Starbucks-ból, ez nem azt jelenti, hogy vonz téged a való életben, vagy azt, hogy meg akarod csalni partneredet. (Nyilvánvaló, hogy furcsább és gyakran meglepő az ilyen álom, ha valóban ismered azt a személyt, akiről álmodtál.) Legközelebb, amikor találkozol vele, kínosan érezheted magad, de ne aggódj, nem látnak a fejedbe, tehát élvezd ezt az élményt! Adj magadnak egy zöld bérletet, amivel annyi erotikus álmod lehet, amennyit csak akarsz!
Következő cikkünkben azt vizsgáljuk, hogy mi a különbség a férfiak és a nők között az erotikus álmok vonatkozásában.