Én mit tudok adni a másiknak, avagy mennyire vonzó az a csomag, amit kínálok?

Szingli vagy és keresed a párodat? Az egyedülálló emberek jelentős része túl a sokadik kapcsolaton és próbálkozáson is tele van elképzelésekkel és elvárásokkal azzal kapcsolatban, hogy milyen párt szeretne magának.

Én mit tudok adni a másiknak, avagy mennyire vonzó az a csomag, amit kínálok?

Természetesen legyen csinos, kedves, okos, lehengerlő, jómódú és lepedőakrobata és lesse minden kívánságunkat. Hosszan sorolhatnánk az ilyen és ezekhez hasonló vágyainkat és ha megkérdeznék tőlünk, mi a fontos a másik nemben, milyen párt keresünk, az előbbi felsorolást gyorsan összehoznánk. Ha egy jótündér azt mondaná, rendben, ad mellénk egy ilyen párt, de egy dolgot vegyünk ki a kívánságlistánkról, valószínűleg hosszasan gondolkodnánk, melyik tulajdonságot lennénk hajlandóak mellőzni cserébe egy ideális párkapcsolatért. Jótündérek persze a mesékben vannak, azonban igazán boldog párkapcsolatot mi is ki tudunk alakítani valamelyik arra esélyes egyeddel a másik nem példányai közül, ha hiszünk abban, hogy megtaláljuk azt, akit keresünk.
Egy valamiről azonban sokan gyakran megfeledkeznek. Vajon ő mit ad a másiknak? Ő mennyire vonzó a párjelölt számára, főként, ha hosszútávú kapcsolatra vágyunk. Egy komoly kapcsolat kialakításához először is kellő önismerettel kell rendelkeznünk és elfogultság nélkül ismernünk kell a saját „csomagunkat”. Tegyünk fel pár kérdést magunknak. Én mit tudok adni a másiknak? Mit lát bennem a másik, mennyire lehetek ideális társ a számára? És most ne a rózsaszín ködre gondoljunk, lássunk azon túl. Az elején sokszor idealizáljuk a másikat, tehát lehet, hogy a másik félt olyan könnyen levesszük a lábáról, hogy eleinte nem látja azokat a köztünk lévő nyilvánvaló különbségeket, amelyek hosszútávon problémát okozhatnak egy kapcsolatban. Lehet, hogy neki bőven van mit a tejbe aprítania, neked viszont ellenállhatatlan a szépséged? Vajon ez elég lesz neki? Esetleg te vagy sokkal jobban szituált, mint a kiszemelted, mind a diplomáid számát, mind egyéb kvalitásaidat tekintve? A párod ugyanakkor magával ragadó energiával van megáldva és folyton megnevettet? Később sem fog zavarni, ha ő egy kis faluból és szegényebb családból származik, téged pedig egyenesen a Rózsadombra csöppentett a gólya? Persze rengeteg összetevője van egy kapcsolatnak, de már az elején se hagyd figyelmen kívül, hogy ugyan sokak szerint az ellentétek vonzzák egymást, de hosszútávon legtöbbször igaz az a régi mondás, hogy „hasonló a hasonlónak örül”. Ha gyakran melléfogsz a kapcsolatokat illetően, nem árt egy kis önismereti vizsgálatot végezned és átgondolnod, hogy Te mit tudsz adni a párodnak. Mennyire hasonlóak az adottságaitok, képességeitek, tulajdonságaitok az élet minden területét beleértve. Ha jobban belegondolsz, lehet, hogy rájössz, hogy eddig rendszerint nem jó lóra fogadtál, mert elkápráztattak a külsőségek. Hidd el, egy kis önismereti tréning csodákat tesz és újult erővel vághatsz bele a párkeresésbe, ami ezúttal kellemes meglepetéseket tartogathat számodra.