Eltűnnek a BlackBerryk?

Íme a TLC hivatalos közlése

Eltűnnek a BlackBerryk?

A BlackBerry sorsa nagyon nehézre fordult a modern okostelefonok mellett, a vállalat fokozatosan leépült, és idővel felhagyott a mobilok fejlesztésével. 2016 óta már a TCL „kölcsönözte” a BlackBerry márkanevet az okostelefonok számára, de most kiderült, hogy ennek az együttműködésnek is véget fognak vetni

A TCL annak idején bízott abban, hogy az Alcatel mellett a BlackBerry név felhasználásával egy komplex termékpalettát tud létesíteni a felsőkategóriától egészen a belépő szintig. Az Alcatelek köszönik, jól is vannak, megfelelő eladási számokat produkálnak, a BlackBerryt azonban a TCL sem volt képes felfuttatni.

Pedig próbálkozott a siker érdekében, és elkezdett olyan eszközöket készíteni, melyek részben megmaradtak az eredeti kompozíciónál, részben pedig előre mutattak. Ezek abszolút képesek voltak felvenni a versenyt más androidos eszközökkel, de sajnos nagyon kevés új vásárlót tudtak meggyőzni.

A hivatalos információk szerint 2020. augusztus 31-én húzza majd le a rolót a BlackBerry. Az idei nyárral tehát a TCL és a BlackBerry kapcsolata végleg lezárul. Ezt követően a kínai gyártó már nemcsak a tervezést, hanem az előállítást is beszünteti az értékesítéssel együtt. A TCL-nél a továbbiakban már egyáltalán nem fog készülni/forgalomba kerülni BlackBerry okostelefon.

Hiába voltak érdekes megoldások, de egy termék sem tudott igazán sikeressé válni. A felhasználók nem mutattak akkora érdeklődést, amire a kínai fél számított négy évvel ezelőtt. Az utóbbi időben már nem is készült újabb BlackBerry, szóval nagyon erősen benne volt a levegőben ez a mostani bejelentés.

Azt nem lehet kijelenteni, hogy BlackBerry mobilok már sosem lesznek, mert elképzelhető, hogy az egykor jól ismert és népszerű márkát más is megpróbálja majd feléleszteni. Valószínűleg akadnak is olyanok, akik ezt örömmel látnák – már amennyiben a márka korábbi értékeit is tovább örökítenék.