Eltérő alvási szokások pároknál

Hogyan tudjuk ezt kezelni?

Eltérő alvási szokások pároknál

Egy párkapcsolatban számtalan kompromisszumokat kell kötnünk, főleg miután összeköltöztünk, hiszen korántsem biztos, hogy a másik fél is ugyanazokat a hobbikat kedveli, vagy ugyanabban az időpontban szokott vacsorázni, mint mi.

Ezeket a kérdéseket még az összeköltözés előtt jó, ha mindenki letisztázza, hiszen az együttélést meg tudjuk így könnyíteni. Az alvás is pont egy ilyen szokás, amelyről beszélni kell. Hiszen rengeteg párnál előfordul, hogy az egyik éjjeli bagoly, a másik pedig nappali pacsirta. Ez tulajdonképpen lehet egy megszokás is, vagy pedig munkahelyi ártalom. 

Ha a másik fél jóval később fekszik le, mint az egyik, akkor érdemes azért tekintettel lenni, pláne ha nem egy online játékfüggőség miatt nem alszik időben, hanem a halaszthatatlan munka miatt. A lényeg, hogy semmiféleképpen ne akarjuk a másikat rábeszélni a korai fekvésre, hiszen annak sincs értelme, hogy a forgolódásától a mi pihenésünk is meghiúsuljon. Igyekezzünk amúgy összecsiszolódni, és ha mondjuk nem sok idő van még hátra a munkából, addig mi is találjunk magunknak valami elfoglaltságot: akár olvassunk, vagy rejtvényt fejtsünk.