Eláruljuk, hogyan hat a következő kapcsolatunkra, ha sokáig vagyunk szinglik!

Ti tudtátok, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdenünk egy új párkapcsolat során, ha sokáig voltunk szinglik? Most lerántjuk a leplet!

Eláruljuk, hogyan hat a következő kapcsolatunkra, ha sokáig vagyunk szinglik!

Persze azt mindannyian tudjuk, hogy megtalálni a megfelelő, hozzánk illő partnert nagyon nem könnyű. Bár szuper dolog néha egyedülállónak lenni, egy idő után mégiscsak zavarni fog bennünket, hogy nincs mellettünk senki, akivel a mindennapi problémákat meg tudjuk beszélni.  Arról nem is beszélve, hogy ha már évek óta egyedül élsz, annak jóval több a negatív hatása a következő kapcsolatra nézve, mint a pozitív. Nézzük, hogy pontosan melyek azok a dolgok, amelyekkel meg kell majd küzdjünk egy esetleges új szerelemnél!

Az első ilyen akadály a kompromisszumkötő-képesség. Minél több ideig él valaki egyedül, annál jobban hozzászokik ahhoz, hogy senkivel sem kell osztoznia, nem kell beszámolnia a mindennapjairól, és egyáltalán nem tartozik senkinek sem elszámolással. Nagyon könnyen hozzászokunk, hogy nem kell összeegyeztetni a másikkal a programokat, egy kapcsolatban viszont igenis meg kell beszélni, ha el szeretnénk menni a baráti körünkkel szórakozni. Valakit beengedni a mindennapi rutinunkba igenis nehéz, hiszen eddig a saját magunk urai voltunk, mi osztottuk be az időnket, nem szólt bele senki sem, ha szombatonként kicsit lustálkodtunk délelőtt. 

Érdemes megfigyelni azt is, hogy azok a párok, akik úgy jöttek össze, hogy előtte nem sokáig éltek egyedül, sokkal hamarabb tudnak megbízni a másikban, mint azok, akik sok időt töltöttek szingliként. Ez azért is van így, mert egyrészt már elszoktak attól az érzéstől, hogy milyen is igazándiból bízni a másikban, másrészt pedig jóval nagyobb a félelem is a csalódástól. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ez nem a másik fél felé irányul, és semmi köze ahhoz, hogy a másik mennyire megbízható, vagy mennyire hűséges típus. 

Mégsem szabad hagynunk, hogy a félelem irányítsa az életünket, és csak amiatt ne létesítsünk új párkapcsolatot, mert az exünk egy jellemtelen egyéniség volt. Nekünk kell megtanulnunk újra bízni, hiszen máshogyan nem tud működni egy kapcsolat.