Eger, a hős város

Miért érdemes Egerbe látogatnunk?

Eger, a hős város

Ha valakitől megkérdezzük, hogy mi jut eszébe Eger városáról, akkor a nagy többség vagy Gárdonyi Géza örök művét, az Egri Csillagokat fogja, vagy azt az ihlető történelmi eseményt, az egri diadalt.

Kétségkívül az Egri vár az egyik legfelkapottabb turisztikai célpont ebben a városban és lássuk be, nem ok nélkül. Az 1552-ik évben, Dobó István várkapitány vezetésével a hős egri védők visszaverték a sokszoros túlerőben lévő török sereget. A váron belül találhatjuk a Dobó István múzeumot, ahol a vár történetét, a korabeli fegyvereket, eszközöket láthatunk. De a várban van az Egri Képtár is, hazánk egyik legnagyobb művészettörténeti gyűjteménye, rengeteg értékes festménnyel.

A váron kívül is akad bőven látnivaló, példának okáért az egri borvidék, ilyen a Szépasszony-völgy, amely a legnagyobb kiterjedésű, olyan híres borok hazája, mint az Egri Bikavér, Egri Chardonnay, Egri Leányka stb.

A wellnessre vágyóknak sem kell félniük, Egertől alig 5 kilométerre található az egerszalóki gyógyfürdő, amelynek híres képződménye a domboldalon lévő, a termálvízből kicsapódó só és mészkőlerakódás, melyhez hasonló csak Törökországban és a Yellowstone-parkban található.