Ciki a kiszívott nyak?

Ti hogy vagytok ezzel? Kellemetlennek tartjátok, ha valaki meglátja, hogy kiszívta a pasitok a nyakatok?

Ciki a kiszívott nyak?

Ez egy elég ingoványos témakör. Sokak szerint egyáltalán nem ciki a kiszívott nyak, mások viszont úgy gondolják, hogy egyenesen gáz. Vannak akik azt vallják, hogy ez a szerelemmel és a szexualitással együtt jár, bár ez tévedés, ez nem szerelem, bár sokszor a vágy hevében szinte észre sem vesszük, hogy foltot hagyunk a másikon.

Olyannak ítélheti meg a külvilág, mintha megjelölné a másikat, mert az övé. Ha a pár igazán szereti egymást, lehet szólni a másiknak még időben, hogy nem szeretnénk ilyen bélyeggel közlekedni. Ráadásul nyomot hagy a bőrön elég hosszú ideig. És ebben a témában is működik a kettős mérce sajnos. A fiataloknál vannak, akik mosolyogva elnézik, míg ha egy idősebb nőn vagy férfin látják, már beindulnak a rosszindulatú megjegyzések. Akárhogy is nézzük, a kiszívott nyak vagy bőr nem szép látvány, hiszen valójában véraláfutás keletkezik a bőrön. Igaz az egészségre nem ártalmas, az egészen kivételes ritka esetektől eltekintve, mint az a fiatal 17 éves fiú, akiről elég sokat lehetett hallani. Sajnálatos és szomorú eset volt.

A nyakkiszívásnál a hajszálerek elpattannak, ez okozza a véraláfutást. A folt általában két hétig biztosan látszik majd, de ez függ a bőr hidratáltságától is. Van rá pár trükk, hogyan gyorsítsátok fel a folt felszívódásának idejét. Hideg-meleg vizes borogatás, masszírozzátok óvatosan borsmentaolajjal. De soha ne nyomkodjátok túl erősen, és ne kapargassátok. Hacsak nem vagy profi, ne próbáld meg sminkkel eltüntetni. A megoldást egy magasabb nyakú garbó, vagy egy szorosabb sál jelentheti.

Mindenesetre, ha nem szeretnénk negatív megjegyzéseket hallani, vagy kellemetlen számunkra, hogy ilyen jelek után a mi szexuális életünk lesz a központi téma, akkor ügyeljünk rá, hogy a partnerünk másként próbálja meg emlékezetessé tenni az együttlétet.