BB-8, a robotlabda

Avagy a Star Wars és egy teniszlabda kereszteződése

BB-8, a robotlabda

A beépített kamerának és a kapcsolódó okostelefonos alkalmazásnak köszönhetően a Ballie évre hallgató robotlabda képes felmérni és megjegyezni tulajdonosa igényeit, valamint megfelelően reagálni is azokra.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a robot tulajdonképpen egyfajta házvezetőként viselkedik a többi intelligens otthoni készülékkel szemben. Ha például a kis kedvencünk szétszórna valamit, Ballie már utasítja is az intelligens robotporszívót, hogy takarítsa fel. Kamerájával folyamatosan monitorozza a lakást, és szokatlan események észlelésekor azonnal jelez a tulajdonosának.

Továbbá gazdája életét is figyelemmel kíséri. Képes megjegyezni tulajdonosa napi ütemtervét, elkészíti a házimunkára vonatkozó feladatlistát, sőt úgymond ki is pipálja az egyes teendőket. De még jógázás közben is figyelmeztet a helyes testtartásra, igény szerint pedig a háziállatokkal is elszórakozik.

Ballie hangutasítással is irányítható, így ha már túl sok lenne a gondoskodásból, a felhasználó odébb is küldheti a túl aktív családtagot.

A Samsung állítása szerint az adatvédelem miatt sem kell aggódni, mivel a készülék a felhasználó hozzájárulása nélkül nem oszt meg információkat harmadik féllel.