Az oroszok befolyásolják a letölthető programokat?

Az adatok védelmében hozták be az újításokat

Az oroszok befolyásolják a letölthető programokat?

Az okoseszközökkel kapcsolatban sokaknak nincsen bizalma, hiszen rengeteg adatot tudhatnak meg rólunk ezeken keresztül, ám ezt Oroszországban egy egészen új szintre emelik jövőre.

Érdekes törvénytervezeteket fogadtak el Oroszországban, amely szerint a mobilokra telepíthető programokat az állam fogja majd szabályozni. A fenti tervezet egyébként az okostévékre és a számítógépekre is vonatkozik, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.

 Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy csak olyan készülékek hozhatóak majd forgalomba, amelyeken szerepelnek az előírt programok. Ezek kizárólagos használatot nem írják elő, ám ezeknek az programoknak minden esetben rajta kell majd lenniük a forgalomba kerülő készülékeken.

A hazai cégek érdekeinek védelmével magyarázzák a dolgot, ám természetesen sokak szerint arról van szó, hogy így még könnyebben ellenőrizhetik az embereket, ráadásul akár könnyen le is hallgathatják őket. Mindenesetre mind a jogi, mind pedig a magánszemélyek büntetésre számíthatnak, amennyiben nem tartják majd be ezt a törvényt.