Az orális szex jótékony hatása a nőkre

Tudjuk, hogy már párszor szóba került az orális szex, mint élvezet, de tudtátok, hogy a nők szervezetére kifejezetten jótékony hatással van?

Az orális szex jótékony hatása a nőkre

Sokak számára még ma is tabunak számít az orális szex, pedig nem csupán nagyon élvezetes, de a testi és lelki egészségre is pozitív hatással van. Az orális szex sokak számára az előjáték egyik legkedveltebb formája. A szájjal, nyelvvel, ajkakkal való játék nemcsak az élvezetek habzsolása miatt remek időtöltés, de nagyon egészséges is. Az orális szex erősíti a terhes nők immunrendszerét, és segíti a magzat egészséges fejlődését.

A lenyelt ondóban ugyanis férfipartnerük szervezetéből származó hormonok és fehérjék vannak, amelyek ellen a női immunrendszernek védelmet kell kiépítenie, vagyis fel kell turbóznia magát. a spermiumnak erős antidepresszáns-hatása van a nők számára.  Azok a nők, akik rendszeresen kényeztetik partnerüket orálisan, vagy szeretkeznek velük óvszer használata nélkül, vagyis akiknek a szervezete közvetlenül találkozik a férfi ondójával, jobb kedélyűek és kevésbé hajlamosak a depresszióra.

Az orális szex emellett a társak közti ragaszkodást és a párkapcsolati elégedettséget is erősíti, hiszen semmi máshoz nem fogható intim közelségbe juttatja őket, és az örömszerzés terén is páratlan élményt nyújt.  Sok  férfi azért kényezteti rendszeresen nőpartnerét orálisan, mert így próbálja elejét venni, hogy elégedetlenné váljanak a kapcsolatukkal, és ezért esetleg más férfiak karjában keressenek vigaszt.

Végezetül az orális szex kiváló módszer a stressz levezetésére. Orgazmus közben az agy oxitocint és endorfinokat termel, amelyek természetes fájdalomcsillapítóként hatnak a szervezetre. Az egész napos rohanást követően nincs is jobb lazítás annál, mint ha partnereddel közösen kényeztetitek egymást, és eljuttok a csúcsra.