Az illóolajok eredete

Honnan származik és mirevalók?

Az illóolajok eredete

lllóolajokat már az ősi kultúrákban is alkalmaztak, a gyógyítás mellett, kozmetikai és vallási célokra . A híres arab orvos, Avicenna feljegyzései arról tanúskodnak, hogy már a a 10. században ismert volt volt a növényi hatóanyagok kivonásának technikája. Az aromaterápia ezután az 1980-as évektől kezdve meghódította a világot.

Az illóolajok hatással vannak az érzelmekre, a hangulatra, enyhítik a fájdalmat és egyéb kellemetlen tüneteket. Az illóolajokról azt tartják, hogy csökkentik a stresszt, fokozzák a keringést és a méreganyagok kiválasztását, csillapítják a duzzanatot. Az aromaterápiával foglalkozók úgy vélik, hogy egyes illóolajokkal hatásosan kezelhetőek a bakteriális eredetű-, vagy vírusfertőzések, égések, magas vérnyomás, légzési nehézségek, álmatlanság, depresszió és sok egyéb betegség.

Bármilyen betegség esetén először mindig a háziorvoshoz, vagy szakorvoshoz kell fordulni a pontos diagnózis és a megfelelő kezelés meghatározása érdekében, ezután érdemes kiegészítő kezelésként a természetes gyógymódokat is kipróbálni. Fontos, hogy a kezelőorvos mindig tudjon róla, ha a beteg ilyen terápiában is részesül! Illóolajokat már az ősi kultúrákban is alkalmaztak, a gyógyítás mellett, kozmetikai és vallási célokra.

Az aromaterápia kifejezést először a francia vegyész alkalmazta. Manapság pedig népszerűsége egyre nő szerte a világon.