Az esküvői meghívó

Az esküvői meghívóról nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ifjú pár élete egyik legfontosabb eseményének névjegykártyája.

Az esküvői meghívó

A meghívó előrevetíti a ceremónia hangulatát és tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat.

Mit tüntessünk fel a meghívón? A legfontosabb a pár neve, hogy egyértelműsítsék, hogy az ő esküvőjükről van szó. A legpraktikusabb megszólítás a „Kedves Családunk és Barátaink!”.

Elengedhetetlen információ az esküvő helyszíne és ideje. Hagyományosan egy idézetet is tartalmaz a meghívó, ami az ifjú pár kapcsolatát mutatja be. Ez lehet vers, néhány vicces sor vagy egy zenei slágerből vett részlet is.

Ha az esküvőt követő vacsorára csak a vendégsereg egy részét kívánjuk meghívni, érdemes kétféle meghívót készíttetni, vagy egy mellékelt kártyán feltüntetni a vacsora helyét és idejét. A meghívó dizájnja és színe tükrözi az esküvő színeit is. Amennyiben egy bizonyos szín dominálja az esküvőt, vagy egy meghatározott virág lesz a fő díszítő elem, ez visszaköszön a meghívón is. Kedvelt dizájn a magyar népmesei motívumokat felsorakoztató meghívó. Formában a francia hajtogatott és a tekercses is nagy népszerűségnek örvend.

Kényes téma és a mai napig megoszlanak a vélemények erről, de egyre gyakoribb, hogy ha az ifjú pár pénzt szeretne ajándékba kapni, ez szerepeljen a meghívón. A legjobb megoldás erre egy humoros kis vers, ami kifejezi ezt a kívánságot és nem sérti meg a vendégeket.

Ügyeljünk arra, hogy a meghívót legalább 2-3 hónappal az esküvő előtt kiküldjük a vendégeknek. A közeli családtagoknak, barátoknak lehetőleg személyesen adjuk át a meghívót, de tegyünk ezzel így minél több vendég esetében, amennyiben módunk van rá.