Az érzelmek nélküli szex

Mikor jó, és mikor nem?

Az érzelmek nélküli szex

Az érzelemmentes szex kötöttségek nélkül néha jó ötletnek tűnhet, de nem mindig az. Vannak olyan személyiségek, akik helyén tudják kezelni és nem sérülnek érzelmileg, velük szemben mások azonban csak mélyebbre zuhannak érzelmileg. Ezt mindenkinek magának kell tudnia, hogy milyen típus.

Az érzelmek nélküli együttlét nem jó ötlet azok számára, akiknek önértékelési gondjaik vannak, akik éppen most vannak túl egy szakításon, vagy ha kicsit is kötődik érzelmileg a másikhoz. Sokan hajlamosak szakítás után azért beleugrani egy barátság extrákkal viszonyba, hogy megpróbáljanak túllépni az exen. Holott pont ez az időszak az, amikor a legtöbben érzelemmentes szexre vágynak, pedig ilyenkor a legsérülékenyebb az ember lelke. 

Jó ötlet lehet azok számára, akik nincsenek kapcsolatban, csak spontán ki akarják elégíteni a szükségleteiket mindenféle kötöttség nélkül. Sokan vannak azok is, akiknek egyszerűen nincs idejük egy bonyolultabb, normális kapcsolatot fenntartani, ezért B tervnek ez is megteszi, hiszen mindenkinek vannak igényei. Ez általában akkor szokott előfordulni, ha mondjuk a munkahelyén több emberes feladatot lát el. Arról nem is beszélve, hogy a stressz levezetésére egy szexuális együttlét pont tökéletes.