Az erotikus álmok jelentése

Vajon mit jelent, ha valaki erotikusabb tartalmú álmokat él át? Mit vetít ki ez a mindennapjainkra?

Az erotikus álmok jelentése

Az erotikus álmaink jótékony hatással lehetnek a szexuális életünkre. Ezt jó tudni. Gyakran ezek az álmok segítenek megoldást találni a gondjainkra. Fontos, hogy értelmezni tudjuk, hogy mit üzennek ezek az álmok. Egy ilyen álom esetén sokszor csak mint szemlélők vagyunk jelen. A gyermekkorból eredő gátlások és elfojtások miatt sokszor a szexualitás csak jelképek alakjában jelenik meg.

Mi nők másképp dolgozzuk fel az erotikus tartalmakat. A szexuális álmaink nem azonosok az erotikus képzelgéseinkkel. A képzelgéseinket mi alakítjuk, így a végkimenetelt is szinte előre megjósolhatjuk. Az álmaink viszont sok meglepetést okozhatnak, sokszor akár zavarba is ejthetnek minket. Amikor alszunk sokkal nyitottabbak vagyunk, ezért gyakran találhatunk megoldást olyan dolgokra, amikkel ébren nehéz megbirkóznunk. Nem érdemes az álmos könyvet bújnunk, hogy vajon ez az álmunk mit jelenthet.

Ugyanis az álmoskönyv nagyon leegyszerűsíti és általánosítja az álmainkat. Téves következtetéseket vonhatunk le általa. Ezek az álmok nem feltétlenül a mi vágyainkat tükrözik, inkább a tudatalattink üzen általuk. Léteznek erotikusnak tűnő álmok, melyeknek semmi köze nincs a szexualitásunkhoz. Leginkább az emberekhez való hozzáállásunkat tükrözik ezek az álmok. Ha álmunkban egy idegennel szexelünk, arra is utalhat, hogy társat keresünk. De az idegen megtestesítheti énünk rejtett oldalát is. Ha erőszakos aktussal álmodunk, az mindig valami konfliktusra utal. Harcban állhatunk a világgal, de akár önmagunkkal is.

Ha álmunkban meztelenkedünk az arra utal,  hogy másnak szeretnénk magunkat mutatni, mint akik vagyunk. Ha rosszul érezzük magunkat meztelenül az arra utal, hogy nyitottabbnak kellene lennünk bizonyos dolgokban. Láthatjuk, hogy nem igazán tudjuk megfejteni az álmainkat. Ahhoz egy szakember segítségét kellene igénybe venni.