Az elektromos autók kora

Környezettudatos járművek, avagy az elektromos autók megjelenése

Az elektromos autók kora

A legelső elektromos autót Kínában fejlesztették ki, leginkább a környezettudatosság miatt. Ezek a járművek villanymotorral képesek gurulni, az energiát akkumulátorokból nyerik. A legújabb luxusjárművek már képesek lendkerékből is nyerni a hajtóenergiát. Azok a kocsik, melyek kétféle működési elven képesek felvenni a nekik szükséges "üzemanyagot", hibrid autókként tartjuk számon.

Maga az elektromos autó gondolata egyidejőleg származtatható a benzines társaival, csak éppen az akkori gazdasági helyzet inkább az utóbbiban látta a fantáziát, így megjelenése párszáz évet váratott magára.

Kínában 2008-ban jelent meg az első elektromos gépkocsi, ezzel egyidejűleg a töltőállomások többségére olyan akkumulátortöltőket helyeztek el, hogy lehetőség legyen feltölteni az autó akksiját, hogy képesek legyünk továbbgurulni vele.

Jelenleg több, mint 30 féle ilyen járgánnyal találkozhatunk az utakon, ugyanis a legnevesebb cégek, mint például a BMW, a Peugeot, a Nissan is elkezdte tucatszámra gyártani.

Akik ilyen autókkal járnak, azoknak szinte minden országban díjtalan a parkolás, és egyéb kedvezmények járnak a környezettudatosság jegyében.