Az egyedülálló anyák kiskalauza

Ezeket a dolgokat minden egyedülálló anyának tudnia kell!

Az egyedülálló anyák kiskalauza

Ha egy család kettéoszlik, és az anya marad a gyermekekkel, az még a legerősebb nőket is képes sokszor a padlóra küldeni, hiszen egy elképzelhetetlen fizikai, mentális és érzelmi teher vetül rá a lelkükre. Egyedül nevelni a gyermeket kétszer annyi feladattal és örömmel jár együtt, mint azoknál a családoknál, ahol megvannak a megszokott rutinok. 

Nagyon fontos, hogy az anyának meg kell maradnia nőnek is, és saját magára is kötelessége időt szánni, ugyanis ha anya boldog akkor a gyermek is. Nyugodtan el kell menni fodrászhoz, kozmetikushoz vagy pedig csak meginni egy csésze kávét a barátnőkkel. 

Össze lehet ilyenkor fogni a többi szülővel is, hiszen akkor mindenki jól jár. A szülőknek is több idejük marad a saját elfoglaltságaikra, és a gyermekek is boldogok. Ilyenkor érdemes beiktatni egy-egy pizsamapartit, vagy egyszerűen csak egy sütizést vagy játszóházasdit.

Ha nem teheti meg valaki, hogy reggel ő vigye és hozza a gyermeket, akkor segítségül kell venni a mamát, vagy akár egy bébiszittert, viszont arra oda kell figyelni, hogy a saját szabályokat velük is ismertessük és ők is tartsák be. Tehát ha anya nem engedi például a kólafogyasztást, akkor az éppen a gyermekre vigyázó se engedje!

Mindig legyen B terv! És lehetőleg C, D , sőt, itt a komplett ábécé összes betűjét is felsorolhatnánk. Mindig közbejöhet valami, ami miatt ugrik az egész napirend. Ha tudjuk, hogy van ilyen személy, akire számíthatunk, akkor kisebb az esélye egy azonnali idegösszeroppanásnak.

A legfontosabb mégis az, hogy ne féljük segítséget kérni! Bárkinek szüksége lehet pár jó szóra vagy éppen tanácsra.