Az anyós szerepe az életünkben

Az anyós csak rossz lehet?

Az anyós szerepe az életünkben

Valamiért nincsenek apósos vicces, csak anyósosak. A férfiak vajon jobban teljesítenek, ha gyermekük elkezdi a maga önálló életét, vagy csak bölcsen a háttérbe húzódnak? Mi nők vagyunk azok, akiknek meg kell birkóznia a gondolattal, hogy imádott gyermekünk már visszavonhatatlanul felnőtt, és saját családot alapított, és nem csak mi vagyunk az egyetlen nők az életébe.

Akkor is, ha nem azzal, akkor, és úgy, ahogy azt elvárnánk tőle, vagy ahogy azt mi előre elképzeltük. Terveket gyártunk, és megsértődünk, ha a gyerek másként éli az életét. Félünk attól, hogy kizár minket az életéből, hogy többet nem lesz közünk hozzá. Féltjük, sokszor indokolatlanul. Néha már annyira, hogy harmincévesen is meg akarjuk neki mondani, mit kéne csinálnia. Ha ezt a gyermekünk párja rosszul tűri, mert épp saját, önálló életét kezdené el, abból lesz a háború, amikor folyamatosan versenyzünk azon, kinek milyen szerepe van a férfi, férj, fiú életében. Mivel az anyós az, aki gyakrabban veti el a sulykot, ő lett a viccek célpontja.

De vajon milyen a jó anyós ismérve?

1. A szerethető anyósnak nincs kulcsa a lakásunkhoz

Minden anyós a napnak azon szakaszában szeret feltűnni, amikor férjünkkel éppen hatalmasat veszekedtünk, a gyerekek szétdobálták a gyurmát meg a legót, és a heti takarítás is esedékes lenne. A szerethető anyós tehát elég messze lakik ahhoz, hogy ne ugorjon csak úgy át bejelentés nélkül, de elég közel ahhoz, hogy a gyerekeket gyakran átvihessük hozzá felvigyázásra. És soha, semmilyen esetben sincs kulcsa a lakáshoz.

2. A szerethető anyós nem lep meg minket sértő, felesleges ajándékokkal

Igen, van olyan ismerősünk, akinek az anyósa pont az unoka megszületése után, a gyerekágyon lepte meg egy hájleszorító nadrággal. De sokaknak vannak még ilyen ajándékos sztorijai, ugye?

3. A szerethető anyós tudja, hogy a fia felnőtt ember,és ezt el is fogadja

És nem, nem babusgatja, mintha még mindig 3 éves lenne.

4. A szerethető anyós nem tud mindent jobban

Biztos, hogy rosszabbul főzünk, takarítunk, nevelünk gyereket az anyósunknál, hiszen ő a megszületése óta dédelgetheti kisfiát. Mi a nyomába sem érhetünk. De legalább ne hangoztassa, és segítsen minket, hogy a nyomába érjünk!

5. A szerethető anyósnak van hobbija és saját élete

A legtöbb anyós már nyugdíjas, s ha nem tudja elfoglalni magát valamivel, nincs olyan hobbija, ami leköti az energiáját, nagyon sok marad arra, hogy hozzánk járjon át, és rajtunk keresztül akarja élni az életét.

6. A szerethető anyós nincs tele elvárásokkal

Az anyósok nagy része úgy gondolja, hogy az ő pici fia csakis a legjobbat érdemli mindig, minden szempontból. Ilyen például a karácsonyi menü. A jó anyós nem várja el, hogy ugyanazt a hatfogásos vacsorát készítsük el két gyerek mellett, amit ő minden évben, csak azért, mert ez a szokás.

7. A szerethető anyós nem rivalizál

A legtöbb anyóst azt is kiborítja, ha képesek vagyunk ugyanazt a hatfogásos menüt prezentálni. A szerethető anyós nem rivalizál, és ha valamiben jobbak is vagyunk nála, nem rendez őrült féltékenységi jeleneteket.

8. A szerethető anyós nem állít be szüléskor

Ha szerencsétlenek vagyunk, az anyósunk már szülés közben beállít. Az első, meghitt napok ez esetben azzal telnek, hogy a mi anyukánk és a férjünké azon veszekszik, melyik gyereknevelési elv a jobb, mi pedig megpróbáljuk úgy gondozni és nevelni a gyerekünket, ahogy szeretnénk.

9. A szerethető anyós nem neveli ellenünk a gyerekünket

Nem kritizál és nem kérdőjelez meg, de ami a legfontosabb, ha eltiltottuk a gyereket a gumicukortól, semmiképpen nem tömi rosszullétig három zacskóval csak úgy szeretetből.

10. A szerethető anyós nem osztja meg velünk a nemi élete részleteit

A barátnő típusú anyós nyílt, akár a szabadszájúságig, s ha rosszkor vagyunk rossz helyen, néhány pohár bor után még azt is elmeséli, hogy fogant a férjünk. Ennél csak egy rosszabb van: amikor meg akarja vitatni velünk, fiacskája hogy teljesít az ágyban.