Ausztria legszebb kastélyai

Feltétlen nézzétek meg, ha Ausztriában jártok!

Ausztria legszebb kastélyai

Ausztria számos gyönyörű kastéllyal büszkélkedhet, most kiemelnénk párat a legnépszerűbbek közül!

1.  Hohenwerfen az első a listánkon, mely a hideg Tennen hegyvidéken fekszik. Az épületet a 11. században emelték fel, mely védte az alatta lévő völgyet és a folyót is, utóbbi a kereskedelem miatt volt olyan fontos. Az első írásos dokumentum az 1500-as évekre vezethető vissza, amikor az új épület tervrajzát felvázolták. Érdekessége, hogy a saját lakói gyújtották fel hirtelen felindulásból, és ők is építették újra.

2. Hochosterwitz, a karintiai látványosság. Jelentős turistalátványosság, fontos tudnivalója, hogy 800-ban épült, és 1600-as évekig megtartotta az eredeti állapotát. Összesen 14 kapuja van,a legmagasabb 620 méteres.  Az igazi különlegessége, hogy minden kapunál másféle védővonalak vannak, például felvonóhíd, tüskék, árkok. De ami a még ritkább, hogy a vár elmondhatja magáról, hogy sosem foglalták el idegen népek.

3. Az osztrák lovagvár, Lockenhaus. Maga a vár berendezése festői, hiszen szebbnél szebb festményekkel, bútorokkal és antik tekercsekkel gazdagították.  Az építmény legnépszerűbb helyisége a lovagterem, mely még a 13. században épült. A mai napig ugyanúgy van, mint ahogyan egykoron.