Átnevelhetőek a homoszexuális fiatalok?

Még mindig sokan vannak, akik elítélik, ha valaki a saját neméhez vonzódik. Tényleg ekkora problémát jelent?

Átnevelhetőek a homoszexuális fiatalok?

Még mindig elég maradi világot élünk, ha a homoszexualitásról van szó. Az emberek elég nagy része elítéli, és egyenesen bűnként tekint arra, ha valaki meleg. Ez egészen odáig fajult, hogy számtalan könyv is megjelent már átnevelési célzattal, melynek persze a címe is remekül tükrözi, hogy mit tartalmaz. 

Mégis felmerül a kérdés, hogy mi az oka annak, hogy nem tudja a társadalom ezt normélis dologként kezelni. Ha valaki a saját neméből választott magának társat, mert így érzi jól magát és ő így boldog, akkor nem kell őket megbélyegezni, hiszen csak ugyanúgy boldogok szeretnének lenni, mint mindenki más. Már ebből kifolyólag sem gondolnám, hogy ez ekkora bűn lenne.

Személyes véleményem szerint ahelyett, hogy megpróbálnánk rábeszélni őket a megszokott párkapcsolati felállásra, inkább segítenünk kellene abban, hogy be tudjanak illeszkedni a mindennapokba anélkül, hogy máshogyan néznének rájuk. Tehát ezeket az átneveléseket hagyni kellene, mert csak ártunk vele. 

Gondoljunk csak bele, mi sem örülnénk annak, ha bárki is beleszólna a döntésünkbe. Arról nem is beszélve, hogy ha egy leszbikus vagy egy homoszexuális embert kényszerítünk bele egy hetero kapcsolatba, akkor sosem lesz igazán boldog.