Apás szülés

Mi szól mellette és mi szól ellene?

Apás szülés

Erősen megoszlik a vélemény az apás szülésről, hiszen mégiscsak egy olyan állapotban látja a férfi a szeretett nőt, melyet nem minden hímnemű gyomra visel el. Sokuk egyáltalán nem szeretné ezt vállalni, de hálistennek majdnem ugyanannyian szeretnének a kedvesükkel ott lenni, amikor családdá válnak.

Azok a férfiak, akik végignézik feleségük vagy párjuk vajúdását és szülését, egy olyan folyamatot viszhez véghez, melyre nem mindennapi emberek képesek. Hisz gondoljunk csak bele, két tűz között van: van a nő, akit imád, és van a gyermek, aki most fájdalmat okoz az imádottnak. Szeretne segíteni, de nem tud. Ilyenkor fontos, hogy minél felkészültebbek legyünk, mert azért a nőknél sem kis aggodalmat okoz a téma.

A nők leginkább attól tartanak, hogy szívük választottja nem ugyanúgy fog rájuk nézni, mint azelőtt, pedig ez nem úgy működik, ahogyan gondolják. Szülés közben a férfi a nő mellett áll, nem lát premier plánba mindent, így nincs ok az aggodalomra. Akinél ez mégis változást fog okozni, azzal érdemes elbeszélgetni. Ez szerencsére csak ritkán fordul elő, az esetek többségében inkább egy nagyobb bizalmi kört épít ki vele.

Mindenesetre is jól fontoljuk meg a kérdést, és beszéljük meg az orvossal a lehetőségeket.