5 dolog, amit nem tudtál eddig a női maszturbációról!

Az önkielégítés nem bűn, mégis sokan még mindig annak tartják! Íme pár dolog, mely ezt megvétózza!

5 dolog, amit nem tudtál eddig a női maszturbációról!

A női maszturbálás mindig is tiltott témának számított, holott egy teljesen természetes jelenség. Már ősidők óta foglalkoztatja a nőket és a férfiakat egyaránt. De rántsuk most le a leplet erről a misztikus dologról!

1. Egészséges dolog

Az önkielégítés nemcsak az örömszerzés miatt kellemes, hanem a testünkre is kifejezetten jótékony hatással van. Ez leginkább az endorfinnak köszönhető. Ez a hormon enyhíti a szorongást, a remegést, ráadásul a menstruációs görcsöket is képes csökkenteni.

2. Fájdalomcsillapító

Ahogyan már fent említettük a görcsöket, úgy a fájdalmakat is képes enyhíteni. Ezután ha fáj a fejünk, akkor ne azonnal az aszpirin után nyúljunk, hanem inkább magunkat juttassuk a csúcsra, és élvezzük a hatást!

3. Nyál

Felejtsük el a természetes nyálat, mint síkosítót, hiszen így nagyobb arányban kaphatunk el bármiféle fertőzést, ugyanis a nyálunk megzavarhatja a hüvely baktériumflóráját, így szerencsésebb inkább síkosítót használni.

4. Sport

A medencsecsont körül található izmok stimulálásával is képesek vagyunk eljutni a csúcsra annélkül, hogy magunkhoz érnénk. Habár elég ritka, de vannak olyan nők, akik attól is elélveznek, ha leguggolnak, vagy csak a lábaikat emelgetik. Ennek spontán csak annyi az oka, hogy az izmok ritmikus megfeszülése eredményezi az orgazmikus összehúzódásokat.

5. Segédeszköz? Köszi,nem!

Nemcsak vibrátorral, vagy egyéb szexuális kellékkel tudjuk a csúcsra juttatni magunkat, elegendő hozzá egy megfelelő síkosító és a kezünk. Az ujjainkkal ugyanis sokkal érzékenyebben tudunk magunkhoz érni, ezáltal intenzívebb lesz az élmény is.