Amit nem tudtál a sztriptízbárokról

A sztriptízbárok nem újkeletű helyek, mégis még mindig keringenek tévhitek. Most ezeket tisztázzuk!

Amit nem tudtál a sztriptízbárokról

Ha azt a szót halljuk, hogy sztriptízbár, mindenkinek a csinos, zenére vetkőző, táncoló lányok jutnak az eszébe. Biztosan az is, hogy ezeket a helyeket csak felnőttek látogatják, meg talán az is hogy ez egy viszonylag könnyű kereseti lehetőség a kevésbé erkölcsös csinos hölgyeknek.

De nézzünk jobban körül ebben a témakörben. Akik ezeken a helyeken kapnak fizetést, azok a kidobó fiúk, bárpultosok, a személyzet, a madame, a menedzser, aki beengedi a vendégeket és a biztonsági őrök. A lányok legtöbbször szabadúszók, nekik a klub egy fillért nem fizet. Nekik abból van pénzük, amit megkeresnek, azaz a jattból, a privát táncokból. Vagyis ez teljesen kiszámíthatatlan dolog. Valójában nem a nulláról hanem mínuszból indulnak, ugyanis még nekik kell fizetniük a klubba való bekerülésért tagsági díjat. És elég borsos árat kell ezért fizetniük. Magyarul szólva még nekik kell azért fizetniük, hogy ott dolgozhassanak.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy jattokból, privát táncokból megkeresett pénz sem mind az övék teljesen. A klub kb. 10 százalékot még ebből is leemel. Emellett van egy kimondatlan szabály is, a lányok is jattot kell hogy adjanak a személyzetnek. Ez klubbonként változó. Van ahol minden este, van ahol havonta egy meghatározott összeget tesznek be a közösbe, az ott dolgozó lányok. De ha jól megy a szekér, le lehet szakítani a csillagokat is az égről, és akár három évi fizetést is össze tudnak szedni akár egy fél év alatt.

A táncosok bármennyit lehetnek a klubban, ők döntik el a munkabeosztásukat és a munkaidejüket is, olykor félig bent is laknak a lányok, hiszen 16-18 órákat is a klubban vannak, mert például visszatérő kuncsaftjaik a környéken dolgozó üzletemberek, akik ebédszünetben is be szoktak járni. Persze ez sem  olyan könnyű, sok a fúrás a lányok között is, ki-milyen ügyféllel foglalkozik, ki mit vállal be, kinek jutnak a jobb helyek.

A kezdőknek pedig ki kell alakítaniuk az ügyfélkörüket, ami hetekbe telhet, amíg könnyen lehet, hogy csak veszti a pénzt. De aztán persze agyon keresheti magát, ha kitart és jól csinálja. Mindenesetre annyi biztos, hogy minden táncos nemhogy nullszaldóval, hanem kemény tőkebefektetéssel kapja a lába közé a rudat.