Amit a koronavírusról tudni kell!

Eezeket az információkat ne hagyjuk figyelmen kívül!

Amit a koronavírusról tudni kell!

Nehéz, embert próbáló időket élünk, és most mi még az elején tartunk. A neheze sajnos attól tartok, hogy még hátra van. Ömlenek ránk az információk, valódi hírek és rémhírek, álhírek. Tanuljunk meg különbséget tenni köztük. Ehhez viszont nagyon fontos, hogy csak megbízható forrásokra támaszkodjunk. Hiába figyelmeztetnek minket a valódi veszélyekre a külföldön élő honfitársaink. Mi a jó öreg konok magyar mentalitással megyünk a saját fejünk után. Nem hallgatunk senkire. Pedig érthetően elmondták, hogy a cél, hogy lelassítsuk, megfékezzük a vírust. Ehhez pedig csak egy minimális áldozatot kell hoznunk.

Ha nincs halaszthatatlan dolgunk, gyógyszer kiváltás, élelmiszer bevásárlás akkor csak annyit kell tennünk, hogy otthon kell maradni a fenekünkön. Ha mégis ki kell mozdulnunk, aki egészséges, annak nem kell feltétlenül maszkot viselni, ugyanis nem véd meg minket. Ha egy mód van rá bankkártyával fizessünk, lehetőleg érintőssel. Ne menjünk 2 méternél közelebb senkihez, és kerüljük a közvetlen testi kontaktust az emberekkel. Ne nyúljunk az orrunkhoz, a szemünkhöz és a szájunkhoz. Ezzel elég sok veszélyt el tudunk kerülni.

Hazaérve azonnal jó alaposan, szappannal mossunk kezet. Ne tartsunk családi összejöveteleket. Csak a szűk családdal legyünk közvetlen kapcsolatban. Ezzel is védjük szeretteinket és egyúttal saját közvetlen kis családunkat is. Szerencsére ma már Magyarországon egyre több családnak van otthoni vagy mobil internete, telefonkészüléke. Így tudjuk másokkal is ápolni kapcsolatainkat anélkül, hogy másokat vagy magunkat veszélybe sodornánk. Amit csak tudunk intézzünk el magunk az interneten keresztül.

És ami a legfontosabb, hogy ne bezártságként fogjuk fel a helyzetet. Most jut idő olyan általunk kedvelt dolgokra is, amikre máskor sajnáljuk az időt. Foglaljuk el magunkat. Akinek pedig kicsi gyermeke van, végre jut ideje vele jókat játszani, közösen alkotni valami szépet. Ne feledjük az élet szép és élni akar. Mi meg szerintem élni szeretnénk, nem pedig végig asszisztálni hogy elrohant mellettünk az élet. Fogjunk össze, maradjunk otthon. Hátha a magyar népnek végre sikerül megmutatnia, hogyan kell megállítani azt, ami szinte lehetetlen, hiszen nem is igazán tudjuk hogy mivel állunk szemben.