A válás 4 fő oka

A boldogító igen-től a válásig eléggé ki van kövezve az a bizonyos...

A válás 4 fő oka

A statisztikák szerint minden harmadik házasság válással végződik. Ugye elég ijesztő szám? Nézzük, milyen okok vezethetnek a váláshoz!

1. A nem megfelelő kommunikáció: az első konfliktus megjelenésekor hajlmamosak vagyunk inkább magunkban durrogni, ahelyett, hogy megbeszélnénk a problémát. Ezek a konfliktusok egyre jobban felgyülemlenek bennünk, és egy hevesebb vita közben minden addigi problémánkat egyszerre vetítjük ki, és a párunk értetlenül néz ránk, hogy most mi történt.

2. A negatív gondolatok a párunkról:  ha felszaporodnak a problémák, hajlamosak vagyunk saját magunkat a mártír szerepébe bújtatni, így könnyen levesszük magunkat a felelősségvállalás alól, így nem is érezzük kötelességünknek, hogy dolgozzunk a házasságunkon.

3. Irreális elvárások mindkét fél részéről: ha bármelyik fél is olyan elvárásokat támaszt a másikkal kapcsolatban, és azok nem teljesülnek, akkor hajlamosak vagyunk ezekért a dolgokért felelősségre vonni, ami szintén vitához vezet.

4.A szerető megjelenése: sokan váláskor azt jelölik meg indoknak, hogy a másik félrelépett, pedig ez már csak pont azon a bizonyos i betűn. Az idősek erre azt szokták mondani, hogy amelyik macska otthon nem kap enni, az átjár a szomszédba. Érdemes elgondolkozni, hogy teszünk-e azért, hogy a párunk ne akarjon máshoz menni.

Érdemes kicsit magunkba nézni, hogy vajon mi hol ronthattuk el, és ha még időben elkapjuk a fonalat, akár még meg is menthető a házasságunk. Emlékszel, megígérted: Amíg a halál el nem választ, Jóban-rosszban..