A TikTok új funkciója

Mit is jelent a Family Safety Mode?

A TikTok új funkciója

A Family Safety Mode névre hallgat az a fejlesztés, ami több lehetőséget is ad a szülők kezébe, hogy korlátozzák a gyerekek hozzáférését. A funkció egyelőre csak az Egyesült Királyságban érhető el, de hamarosan máshol is bevezethetik.

A TikTok azért is örvend nagy népszerűségnek a fiatalok körében, mert az idősebb generáció tagjai nem igazán vagy csak alig képviseltetik magukat a felületen, így nem kell attól tartani, hogy a szülők is látják a bejegyzéseket. Bár ők valószínűleg továbbra sem fogják megrohamozni a rövid videók közzétételére specializálódott alkalmazást, most mégis több lehetőséget kaphatnak arra, hogy felügyeljék a gyermekük bejegyzéseit.

Az applikációt fejlesztői kínai cég elkészítette a Family Safety Mode nevű funkciót, amely segítségével a szülők megszabhatják, a gyermekük mennyi időt tölthet az alkalmazás használatával. Emellett beállíthatják, ki küldhet üzenetet neki, de akár ki is kapcsolhatják az üzenetküldő funkciót.

A TikTok szeretné, ha a felhasználói tudatosabban használnák a platformot, amit a Family Safety Mode elkészítése mellett más módon is igyekeznek elérni. A ByteDance például felvette a kapcsolatot a népszerű tartalomgyártókkal, hogy olyan videókat is készítsenek, amelyekben a tudatos felhasználói magatartásról beszélnek a követőiknek.

Az új funkciót egyelőre csak az Egyesült Királyságban lehet elérni, de hamarosan más országokban is megjelenik majd a fejlesztés.