A távkapcsolat előnyei

Milyen előnyökkel jár egy távszerelem?

A  távkapcsolat előnyei

Ha módunk van rá, inkább igyekszünk nem belebonyolódni egy távkapcsolatba, bár annak is vannak pozitívumai, ha több száz kilométer választ el minket a szerelmünktől. Azoknál a pároknál, akik együtt élnek, nagyobb az esély arra, hogy az intim idő, esetleg kedv hiányában előbb-utóbb a sokadig helyre kerül a fontossági listán. Ha azonban csak néhány hetente, havonta tudjátok összehozni a randit, mindig élvezettel vetitek majd bele magatokat az ágyba.

Talán mondanunk sem kell, hogy egy hosszú önmegtartóztatás után mennyi újdonsággal szolgálhat az összebújás. Ha már az unalomnál tartunk: nem csak a szeretkezés lesz mindig élvezetes, hanem az összes olyan pillanat, amit együtt töltötök. Jobban örültök néhány ellopott órának, mint bárki más, és még az apró történések súlya is felértékelődik a szemetekben. Nem beszélve azokról a találkozásokról, amiket előre nem fixáltok le, csak meglepitek a másikat!

Ha távkapcsolatban élünk, tisztában vagyunk vele: elsősorban magunkra számíthatunk, így nem esünk abba a hiába, hogy mindent a párunktól várunk és egyedül képtelenek vagyunk döntést hozni. Minket nem kell félteni akkor, amikor egy váratlan probléma utunkat állja, vagy egy új helyzet megkívánja, hogy azonnal reagáljunk. Automatikusan körültekintőbben viselkedünk, és jobban átgondoljuk, mi legyen a következő lépés.

Amikor távol vagyunk a párunktól, sokkal kaphatóbbak vagyunk az olyan típusú szórakozásra, mint a pikáns üzenetek, képek küldése a másiknak – ugye, hogy nincs izgatóbb, mint lefekvés előtt egy izgi üzenetváltás? Egy-egy ilyen huncutság segítségével folyamatosan élesztgethetitek a tüzet, fenntarthatjátok az újdonság varázsát, a kapcsolat izgalmát anélkül, hogy akár egy ujjal is egymáshoz érnétek. Vannak nők, akik nem tudnak megbirkózni azzal, ha egyedül kell aludniuk, esetleg egyedül kell beülniük egy moziba, kávézóba.

Mivel abban a furcsa helyzetben vagyunk, hogy tulajdonképpen van is párunk, meg nincs is, játszi könnyedséggel tudunk bánni az ilyen szituációkkal. Megszoktuk, hogy nincs lehetőség mindig megfogni valakinek a kezét, így valószínűleg akkor sem fog összedőlni a világ, ha éppen nem lesz párunk.