A smink tényleg öregíti a bőrt?

Tény vagy tévhit?

A smink tényleg öregíti a bőrt?

Bár egyikünk sem lehet örökké fiatal, néhány dolgot azért tehetsz, hogy tovább maradjon hamvasan puha, ragyogó arcbőröd. Mi nők szeretjük kiemelni az arcunk azon területeit, amikkel elégedettek vagyunk, vagy éppen elfedni azt, amivel nem. A sminkelés lehet szépészeti műveletsor vagy valóságos művészet, a lényeg, hogy elbűvölőek legyünk. Vannak akik soha, vagy csak alkalmanként sminkelnek, és léteznek olyan lányok is, akik el sem tudják képzelni egy napjukat szemhéjpúder vagy szempillaspirál nélkül.

Mindenesetre az arclemosás és sminkeltávolítás a napi rutin része kell, hogy legyen. A levegő szennyezettsége, a tisztálkodáshoz használt víz minősége, az időjárási körülmények mind-mind befolyásolják az arcbőrünk minőségét. Persze nem elég csak külsőleg óvni a bőrt a káros anyagoktól. Ahhoz, hogy problémamentessé váljon, fontos megfelelő ápolásban részesíteni az arcunkat. Mindennapos használatától óva intenék mindenkit.

Az alapozók eltömítik a pórusokat, meggátolják a bőrlégzést, a benne található mindenféle természetellenes anyagok, pigmentek, csomósodásgátlók pedig a bőr természetes savköpenyét is károsítják. Ezek teljes mértékben kimerítik a bőrmérgezés fogalmát, de tehetünk ellenük, ha megfelelő arcápolót használunk. Józan ésszel belátható, hogy hosszútávon nem éppen előnyös a napi alapozóhasználat. Így hát arra buzdítalak, minél ritkábban alkalmazz alapozót, és ha így teszel, feltétlenül használj utána regeneráló arcápolót.

Sminkeltávolításhoz és az arcbőr állapotának normalizálásához kiemelten ajánljuk az arc és sminklemosó olajat, mely a termékek mellékhatásaitól igyekszik megvédeni, emellett pedig a bőrödet a számára legjobb ápolásban részesíti. Ha nem lenne elég, hogy a bőrünkre felvitt anyagok ugyanúgy felszívódnak mint amiket megeszünk, akkor itt az újabb örömhír: a szemünkre felvitt pigmentek mikrorészecskéi, ide értve a csillámokat, korántsem természetes színanyagokat, kémiai összetevőket, a szembe kerülve sokkal gyorsabban jutnak a testünkbe. Ez még önmagában nem lenne akkora probléma, ha alkalmanként, mondjuk havi 1-2 alkalommal történne meg. Így ugyanis regenerálódni tud a szervezet.

De egy kis ez, egy kis az, a problémák pedig egy idő után összeadódnak, és rossz esetben elkezdenek tüneteket produkálni. Ha ügyelsz arra, hogy jó minőségű termékeket választasz, rendszeresen és jól ápold a bőröd, valamint nem feledkezel meg arról, hogy 4-6 óránál tovább nem ajánlott az erős smink viselése, akkor jó eséllyel kivédheted a szem- és bőrbetegségek megjelenését. A szemeket emeljük ki a leggyakrabban, de fontos tudnod, hogy a bőr ezen a területen vékonyabb, érzékenyebb. Ha nem mosnád le a sminked, alvás közben biztosan kerülne a szemedbe is a festékből, ami komoly gyulladásokhoz vezethet.

Nagyon kérünk, saját egészséged érdekében soha de soha ne feküdj le sminkben, inkább végezd el ezt a tényleg 5 perces sminkeltávolítási- és bőrápolási rutint. Hidd el, meg fogja hálálni a bőröd! Használd ki, hogy esténként a bőrnek van ideje lélegezni, a mimikai ráncok nem mélyülnek tovább és fordítsd ezt az időt valódi szépülésre! A megfelelő folyadékbevitel, a pihentető alvás és a körültekintő természetes arcápolás a legjobb amit tehetsz szépséged megőrzéséért.